Afbeelding

Van Tienen niet aan start Vechtdal Rally

Sport 24 keer gelezen
ZEELAND - Het team van Maarten en Jasper van Tienen verschijnt in 2014 niet aan de start van de Vechtdal Rally. Dat heeft Van Tienen besloten na een geschil met de Koninklijke Nederlandse automobielclub (KNAF).

[image=268710]

De problemen begonnen bij een controle tijdens de vorige editie van de Vechtdal Rally: “Controleurs van de KNAF zeiden dat alles oké was, maar vier weken later lag er een boete van 125 euro op de mat. Na controle was geconstateerd dat de brandblusinstallatie niet geactiveerd was. Of de brandblusser nu wel of niet geactiveerd was, is niet echt een issue. De KNAF beroept zich op de veiligheid en daar is niets mis mee. Maar wat ik niet begrijp, is dat iedereen waarbij dit geconstateerd werd gewoon de rally uit mocht rijden. Pas vier weken na afloop kwam er een boete binnen.”
De licentie van Van Tienen zou niet worden verlengd als hij een boete niet zou betalen: “Het gaat mij niet om het geld, maar om de fouten in de procedures die er gemaakt worden. Die 125 euro stort ik nog liever aan een goed doel”, zegt Van Tienen.

Bezwaarschriften
Na ingediende bezwaren van Van Tienen kreeg hij gelijk en hoefde hij zijn boete niet te betalen: “Maar ze geven nog steeds niet toe dat de procedures niet goed opgevolgd zijn.”
De rallyrijder vindt het jammer dat hij niet deelneemt: “Maar in mijn ogen is dat op dit moment de enige juiste beslissing. Het plezier is er wel vanaf.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant