Afbeelding

Flitskast Lith krijgt Kliko op

Column 37 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn opa heeft in de Tweede Wereldoorlog in een jappenkamp gezeten. Naar iedere Toyota die hem voorbij rijdt, spuugt hij. Opa weigert zelfs al 70 jaar chinees te eten. Natuurlijk, dat is een heel ander volk dan de Japanners maar dat interesseert hem niet. De enige gele mensen die hij vertrouwt zijn The Simpsons. Best begrijpelijk allemaal, al vind ik dat je mensen ook moet kunnen vergeven, wat ze jou in het verleden ook hebben aangedaan. Ander voorbeeld: Mijn ome Harry deed niets in het huishouden. Helemaal niets, hij was nog te beroerd om tijdens de maaltijd het zout door te geven. In zijn hele leven heeft-ie geen veger of blik aangeraakt. Toen hij dood was heeft zijn vrouw zijn as in een zandlopertje gestopt, als eierwekker. Nou werkt hij dus ieder morgen in de keuken. Een wrange vorm van vergelding, als je het mij vraagt. Maar ja, mensen die met dat soort gevoelens rondlopen, denken blijkbaar niet meer helder. Er gaat een knop om en het enige wat nog telt is pure WRAAK!

Hier moest ik aan denken toen ik in januari op kliknieuws.nl dat bericht las over die flitskast in de Meester van Coothstraat in Lith. Iemand had daar blijkbaar zo enorm de balen van dat hij er een kliko overheen had gegooid. Ik snap dat wel. Al die verkeersregels waar je aan moet voldoen, en al die processen verbaal die je thuis op een stapel op de gangtafel heb liggen, soms wordt het je wel eens teveel. En tja, dan doe je domme dingen.
Mijn buurman leent al jaren geld van me. Hij zit wat krap sinds de crisis. Hij is namelijk asfalteerder, maar raakt zijn bedrijf aan de straatstenen niet kwijt. Van terugbetalen komt het dan ook niet. Maar het vreemde is wel, dat hij laatst nog een nieuwe zitmaaier heeft gekocht. Toen ik dat hoorde ben ik meteen naar hem toegegaan. Het bleek er zelfs eentje met een dichte cabine en een 2 meter brede maaidek. De terreinknecht van PSV zou er jaloers op zijn. Dus ik heb hem meteen gevraagd of ik dat ding even kon lenen. “Oh prima Mark, maar behandel hem wel alsof het je eigen bezit is.” Dat heb ik gedaan. Nog diezelfde middag heb ik hem op marktplaats verkocht. Ik weet, het is allemaal niet goed te praten, maar wraak smaakt ZO … zoet!

Een flitsend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant