Afbeelding

Anne van Beek Udens Voorleeskampioen 2014

Kunst en cultuur 94 keer gelezen
UDEN - Markant Uden stond op z’n kop toen woensdagochtend rond 11.30 uur de jury bekend maakte dat Anne van Beek zich een jaar lang Voorleeskampioen van Uden mag noemen.

[image=270551]

Na een spannende finale tussen de schoolkampioenen van 10 basisscholen uit Uden vond de jury, bestaand uit Jan Klijweg (de Bibliotheek Uden), Larissa van Dommelen (Compass / De Pul) en Isabelle van Zutphen (voorleeskampioen van 2013), dat Anne het beste had voorgelezen. Zij werd geprezen om haar ontspannen en rustige manier van lezen. Met haar goede verstaanbaarheid en duidelijke uitspraak van moeilijke woorden wist zij het hele publiek te boeien. Dit enthousiaste publiek bestond uit ongeveer 350 klasgenoten met begeleidende leerkrachten en (groot)ouders.
Tijdens het beraad van de jury konden de supporters hun spandoeken nog eens laten zien en de yells om hun deelnemers aan te moedigen nog eens laten horen. Hier wordt jaarlijks veel aandacht aan besteed en dat is te zien en te horen. Een jury bestaande uit kinderen van de verschillende scholen koos het mooiste spandoek en de beste yell. Prijs van het mooiste spandoek ging naar De Springplank en de prijs voor de beste yell was voor de Jan Bluyssenschool.

[image=270554]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant