Afbeelding

De Regenboog in actie tegen pesten

Onderwijs 79 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Groep 7 van basisschool De Regenboog presenteerde afgelopen week de krant ‘Smile’. Met deze krant willen de leerlingen in actie komen tegen pesten.

[image=274442]

Wekenlang hebben de kinderen aan allerlei opdrachten gewerkt rondom het thema ‘pesten’. “We hebben hierover veel gepraat in de klas en samenwerkingsopdrachten gedaan om ook op elkaar te kunnen vertrouwen”, vertellen Daan en Ismahan. Van al deze opdrachten werden verslagen gemaakt en een deel daarvan is terug te lezen in de krant. “Ook staan er spelletjes in om je zelfvertrouwen te vergroten en te praten over pesten”, aldus Daan. De naam van de krant was snel gevonden. Ismahan: “We zijn alle weken alleen maar positief bezig geweest. Zo hebben we elkaar extra veel complimentjes gegeven. Om de krant ook deze positieve uitstraling te geven, moest de naam ook positief zijn, vandaar de naam Smile.”

Persconferentie
Om de krant feestelijk te presenteren, werd er een echte officiële persconferentie gehouden in de school. Margot en Hieke praatten alles aan elkaar. Zo vertelde Rick over zijn pictogram, een tekening tegen het pesten en werden er mooie zelfgemaakte gedichten voorgedragen. Afgesloten werd er met een lied, dat ook weer in het teken stond van pesten. Daarna was het dan eindelijk zover en werd vol enthousiaste en trots de krant verspreid. “We hebben goed gekeken wat er precies in de krant staat en hoe alles geschreven wordt. We zijn erg blij met hoe die eruit ziet.”

Geleerd
Ismahan en Daan hebben veel geleerd van het project. “Een zus van een klasgenootje van ons is vroeger veel gepest en zij kwam haar verhaal doen in de klas. Ze vertelde dat ze nog steeds bang is en angst heeft. Daar was ik echt van onder de indruk”, vertelt Ismahan. Volgens Daan hebben ze ervoor kunnen zorgen dat bij hun op school in ieder geval niet meer gepest wordt. Helaas kun je het nooit uit de wereld helpen, maar door deze krant kunnen we wel een beetje helpen om het te stoppen en te voorkomen.” Beiden vinden dan ook dat alle leerlingen zo’n project moeten volgen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant