Afbeelding

Verkiezingen Bernheze: CDA

Politiek 12 keer gelezen
De gemeenteraadsverkiezingen vinden woensdag 19 maart plaats in Bernheze. In de aanloop naar de verkiezingen laat Kliknieuws alle lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen aan het woord.

BENHEZE – De grootste uitdaging de komende jaren voor Bernheze is het oppakken van de taken die door de landelijke overheid zijn overgedragen. Dat zegt Peter van Boekel, lijsttrekker van het CDA in Bernheze.

[image=274838]

"De komende jaren verandert er veel. Zeker als het gaat om de sociale taken van de gemeente. Denk aan veranderingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, de jeugdzorg en het zorgen voor participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit vraagt om creatieve oplossingen. De landelijke overheid wil dat gemeenten zich met deze onderwerpen gaan bezighouden. We moeten samen met de inwoners van onze gemeente oplossingen zoeken. Dicht bij de mensen. Het gaat erom dat we op creatieve wijze samen met de inwoners en allerlei organisaties nadenken over hoe dat het beste ingevuld kan worden. Dat is de grootste uitdaging voor de komende jaren." Wat volgens hem vooral ongewijzigd moet blijven: de verenigingsgebouwen, sportkantines, velden, scholen, en dorpshuizen (culturele centra) "Dit is allemaal goed op orde. De uitdaging is dit hoge niveau vast te houden, want het moet wel allemaal onderhouden worden." Het CDA gaat proberen de centra in dorpen leefbaar te houden door bijvoorbeeld het centrummanagement te ondersteunen. "Zij zorgen voor activiteiten in het dorp. Samen met de ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid zoeken we naar oplossingen."

Veilig voelen
Veiligheid krijgt bij het CDA extra aandacht omdat dat echt een taak is van de overheid. "We pleiten voor veiligheid op straat. Vooral voetgangers en fietsers in en om de kernen moeten extra aandacht krijgen. Ook moeten de mensen zich veilig voelen in hun wijk en op straat. Goede verlichting, een schone openbare ruimte en contact met elkaar helpen daarbij." De partij wil de kracht van senioren extra benutten. "Dit kan bijvoorbeeld door jong en oud samen te brengen in culturele centra. We willen dat ze samen vrijwilligers en mantelzorg oppakken. Laat de senior maar met zijn kleinkind mee gaan schoolzwemmen als we daarmee de leerkracht ontlasten." De partij wil zorgen voor werkgelegenheid door ondernemers ruimte te geven om kansen te pakken, door ervoor te zorgen dat ondernemers goed en snel geholpen worden. Denk aan eenvoudigere vergunningsverlening. "Innovatie, duurzaamheid en samenwerking in en om Bernheze staan hierbij centraal. De regionale ‘AgriFood-ontwikkeling’ biedt kansen."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant