Afbeelding

Toptributebands op Peelpop

Muziek 22 keer gelezen
BOEKEL - Er staan komende zaterdag op Peelpop weer vijf geweldige tributebands in Manege de Rietvenne aan de Scheidingsweg 13 in Boekel. Om 18.00 uur beginnen Beat the Stones gevolgd door Noekje, Black Pearl, Lesley Williams en the Unforgiven. De muziek stopt om 01.00 uur.

[image=237966]

Beat the Stones
Opener van Peelpop 2014 is Beat the Stones. Vijf jonge muzikanten uit deze regio durven het aan om zowel the Beatles als the Rolling Stones te gaan coveren. Ze hebben de uitdaging aangenomen en schuiven alle vooroordelen van tafel. Hieruit ontstaat: een muzikaal confronterend eerbetoon aan de twee grootste rivalen aller tijden.

'Noekje'
'Noekje' is dé Anouk coverband van Nederland. Het afwisselende repertoire van Anouk wordt in één spetterend optreden gebracht. De band benadert het origineel en waar mogelijk geven ze een eigen draai aan de nummers. In 2013 was het “Beste coverband van Nederland” door de 'Dutch battle of the coverbands 2013' te winnen.

Black Pearl
Pearl Jam kwam opzetten begin jaren ’90 vanuit Seattle VS. Dankzij het debuutalbum Ten en hun energieke liveshows groeide Pearl Jam al snel uit tot een van de betere rockbands. Black Pearl is geen look-a-like maar des te meer een sound-a-like. Op hun eigenzinnige manier weten deze vijf Brabanders Pearl Jam goed te benaderen en zetten ze live een overtuigende show neer.

Lesley Williams
Elk jaar heeft Peelpop een speciale top-act en deze editie niemand minder dan de André Hazes tribute Lesley Williams met band. Sinds 2002 is Lesley Williams de meest realistische André Hazes act in Nederland. In dat jaar deed hij mee aan diverse talentenjachten, waaronder ook de Soundmixshow van Hennie Huisman. Hij eindigde daar op de derde plaats. Ook de fysieke gelijkenissen met de grootmeester van het levenslied zijn treffend. Lesley Williams is dé André Hazes imitator en zal op Peelpop aantreden met een live band, iets wat hij normaal gesproken niet veel doet. Deze band is allround coverband Summerland.

The Unforgiven

The Unforgiven sluit Peelpop 2014 af met een geweldige tribute to Metallica. Deze vier rockers uit onze directe omgeving benaderen bijna op een perfecte manier de Gods of Metal Metallica. Mede dankzij de dynamische shows zijn is de band uitgegroeid tot een van de beste Metallica tributes van Europa.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Er is een vernieuwde ingang met een grote parkeerplaats en een kiss and ride. Alle info omtrent dit festival is te vinden op www.peelpop.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant