Afbeelding

"In welke camera moeten we kijken?"

Column 22 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

De CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint Anthonis telt 45 namen. Ja, zet het hele durp op de lijst, dan win je zeker! In Grave heeft de lokale partij LPG niet één maar twee lijsttrekkers. Hoezo dat? Denk je dat een burger op een partij wil stemmen die zelf niet kan kiezen? En in Bernheze hebben enkele afvalligen van de OPG een nieuwe partij opgericht onder de naam “Lijst Blanco”. Dus als je daar niet gaat stemmen, stem je op hen. Ik mag mijn stembiljet opeten als zij niet gaan winnen!

Maar laten we niet te cynisch doen. Het is toch prijzenswaardig dat er toch weer eerbare burgers zijn opgestaan die de gemeentes in onze regio door deze duistere tijd willen leiden. Want zeg nou zelf, er is tegenwoordig toch niemand meer die verantwoordelijkheid durft te dragen (eh ja, dat zeg ik niet zelf hoor, dit zei iemand anders). En nou weet ik, bij landelijke politici moet je vaak je vingers natellen als je ze nazwaait, (hun motto lijkt “zie de waarheid onder ogen, en ontken die vervolgens glashard!”) maar lokale raadsleden zijn naar mijn idee echt uit beter hout gesneden: Vertrouwenwekkend, integer … alleen praten ze wat veel. Ik noem ze “blabladors”. Vraag je een lijsttrekker om in 30 seconden een standpunt te verwoorden, dan weet hij doorgaans pas na 5 minuten in welke camera hij moet kijken. En als-ie dan eindelijk een mening formuleert, dan valt je mond open … zo slaapverwekkend is het vaak.
Hoe anders was het verkiezingsdebat tussen de Udense kandidaten op SkyLine TV!? Dat ging er soms behoorlijk fel aan toe. Bij het onderwerp OZB steeg de adrenaline net zo hard als de OZB zelf! En vooral wethouder Peereboom was daarbij de kwaaie Peer.

Voor we woensdag weer massaal de gokkast in mogen, heb ik nog een leuke tip voor jullie. Daags van tevoren, op dinsdagmiddag, gaan de kandidaten van de Veghelse partij DDB gratis friet uitdelen. En ze zouden het leuk vinden als jullie allemaal komen, zo begrijp ik uit hun persbericht. Een slordige 180.000 mensen lezen deze week deze column en als slechts de helft komt zouden ze dat al erg fijn vinden, denk ik zo. Ze komen in alle Veghelse kerkdorpen en vanaf 15.00 uur staan ze in winkelcentrum de Bunders en op de Markt. Allemaal komen! Kunnen ze nog Dagen Door Bakken (DDB).

Een lekker vet weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant