Afbeelding

Herindelen boos over weghalen poster

Politiek 33 keer gelezen
ZEELAND – De Landerdse politieke partij Vereniging Herindelen is boos op de gemeente Landerd, omdat zij heeft verzocht een poster van de verkiesbare Frank Bongers weg te halen uit de kantine van sporthal De Hekel.

[image=275211]

Bongers is beheerder van de kantine en had daarom een poster van zichzelf opgehangen. “Maar dat is in strijd met de huurovereenkomst”, zegt de gemeente. “Er is door iemand geklaagd over de poster, waarop wij hebben verzocht te poster weg te halen. Wij zijn van mening dat er in een openbaar gebouw van de gemeente geen politieke voorkeur van propaganda aanwezig hoort te zijn. Wij zien dit als een vorm van reclame.”

‘Meer reclame’
Herindelen zegt dat er meer reclame wordt gemaakt in de sporthal. “Het hangt vol met reclame. In de zaal, bij de entree. Hebben alle sponsoren toestemming gekregen? Of is dit willekeur?”, vraagt Herindelen zich af.
De politieke partij vindt het overigens niet erg dat de poster er nu niet meer hangt: “De beste reclame is het ontbreken van de poster. De bezoekers van De Sporthal missen nu het toeziend oog van de beheerder op de poster en zullen juist hierdoor op 19 maart aan hem denken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant