Afbeelding

‘Verkeerssituatie Van Coothplein niet ideaal’

Verkeer en vervoer 54 keer gelezen
UDEN – Bewoners aan de Kerkakkerstraat zitten eerste rang en dagelijks zien ze hoe het verkeer er moeite heeft om te manoeuvreren aan de Mr. v Coothstraat. Dat levert nogal wat onveilige situaties op.

[image=275242]

Vrachtwagens steken achteruit voor de bevoorrading van de supermarkten. Een bewoonster meldt wat daar de gevolgen van zijn: “Het hele stuk word achteruit gereden. Met of zonder begrip van andere weggebruikers. De stoep word stuk gereden, paaltjes worden omver gereden en één lantaarnpaal is omver gereden en verwijderd. Keer op keer komt de gemeente alles herstellen. Bovendien hebben bewoners van de omgeving op vrijdag, zaterdag en maandag omdat het dan markt is, geen plaats om te parkeren. Daarom worden parkeerverboden genegeerd.”

Ontwikkelingen
De gemeente Uden beseft dat de situatie daar niet ideaal is. Die is ook volgens wethouder René Peerenboom besproken in enkele bewonersbijeenkomsten. Maar beide supermarkten aan het plein hebben nieuwbouwplannen. Tussen het Wijnhuis en café Sergeant Peppers komt de Aldi met de ingang aan het Van Coothplein en daarboven 27 woningen van Area. Die krijgen een eigen parkeerkelder. Dinsdag hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan. Eind dit jaar wordt begonnen met de sloop van de oude gymzaal, ook een doorn in het oog van omwonenden. Daar komen 56 extra parkeerplaatsen. Als alle ontwikkelingen afgerond zijn, zal ook de verkeersafwikkeling verbeterd zijn, verwacht Peerenboom. In 2015 begint bovendien de reconstructie van de St.Janstraat-Birgittinessenstraat. Daarmee sluit deze route aan bij het nieuwe gedeelte Hoek Promenade met de V&D en de H&M.

[image=275243][image=275244]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant