Afbeelding

Saturnus vrouwen met 3-1 langs Particolare

Sport 27 keer gelezen
UDEN – Voor het eerst op centercourt in het Muzenrijk speelden de vrouwen van Saturnus tegen Particolare uit Den Dungen. Het was vooral Saturnus dat de meeste moeite had met de nieuwe situatie. Het waren dan ook de Dungensen die de eerste set met 19-25 naar zich toetrokken. De volgende drie sets stabiliseerde de krachtsverhouding en won Saturnus uiteindelijk met 3-1.

Door: Peter Kuijpers

[image=275324]

Van de oude voormalige Sporthal De Ring is geen spaan meer over. De slopersbal heeft meedogenloos toegeslagen. Slechts een paar zandhopen en wat restanten van puin zijn de schamele herinneringen aan het kleine intieme zaaltje. Nog eerder gebruikt als kerk voor de Katholieken in de Bitswijk. De verzengende frietlucht en het eeuwige rumoer in de kantine zijn niet meer. Pal ernaast staat het Muzenrijk en is het nieuwe onderkomen van Saturnus. Een prachtig multifunctioneel gebouw met een dito sporthal. Alleen de gezelligheidsfactor mag nog wat opgepimpt worden. De getrouwen van Saturnus zitten te ver af om feeling met de wedstrijd te krijgen. Volgens de gepokte en gemazelde Saturnuskenner Wil Ellenbroek kan dat ook makkelijk. Ellenbroek: “De tribunes zijn verrijdbaar en kunnen dichter op het veld. Ik heb dat al een paar maal aangekaart. Ik hoop dat het gebeurd, dat maakt het direct een stuk leuker.”

[image=275325]

Beslissende momenten
De bezoeksters uit Den Dungen hadden een prima start. Met goed volleybal en gretig profiterend van het Udense foutenfestival werd de eerste set met 19-25 binnengehaald. Coach Ed Brienen, had heel wat recht te zetten na de eerste set. Brienen moest het doen zonder de geblesseerde Loes Boley. Het wat geschrokken Saturnus liet zich in de volgende sets wat beter zien. Ballen kwamen nu wel aan en vooral de beginnersfouten bleven uit. Met 25-20 en 25-14 kwam er de voorsprong. De laatste set was close en spannend. Bij 23-20 kwam Particolare toch nog terug naar 23-23, maar uiteindelijk trok Brienen en zijn team aan het langste touwtje. De Dungensen maakten bovendien op beslissende momenten te veel fouten. Het was Lieke van Cuijk zelf die met een beheerst en onverwacht doortikkertje het beslissende punt maakte: 26-24. Een belangrijke zege waarmee de Udensen weer omhoog kunnen kijken.

Setstanden: 19-25 25-20 25-14 26-24
Het audiogesprek met Debby de Graaf wordt maandag tussen 08.00 en 08.30 uitgezonden in het programma van Jolwin op SkyLine RTV. In het maandagprogramma met Rob Govers wordt het herhaald tussen 19.00 en 20.00 uur.


[image=275326][image=275323][image=275322]

Gesprek met Debby de Graaf voor SkyLine RTV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant