RC Octopus wint Nederlandse beker

Sport 13 keer gelezen
UDEN – Het eerste seniorenteam van RC Octopus heeft de Nederlandse beker in de derde en vierde klasse gewonnen. Dit gebeurde in het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam, waar de club tegen RC3 uit Den Haag speelde.

[image=275727]

Voor het eerst in meer dan twintig jaar tijd is het RC Octopus gelukt om door te stoten naar de finaleronde van de nationale beker. RC Octopus startte sterk aan de wedstrijd en opende met een 'try' van Joep van Rossum. Christopher Artiss bracht de stand op 7 – 0. Door verschillende raak geschoten penaltyschoppen bracht RC Octopus de tussenstand op 16 – 0. De Haagsche RC 3 liet het er echter niet bij zitten en deed nog in de eerste helft wat terug via Aaron Falloon. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 16 – 7. In de tweede helft kwam de Haagsche RC 3 terug. Mede door twee gele kaarten aan de kant van RC Octopus 1 kwam de Haagsche RC 3 langszij en bracht de stand op 16 – 20. RC Octopus scoorde in de laatste minuut een 'try' en bracht daarmee de uitslag op 21 – 20. Direct na het laatste fluitsignaal bestormden wisselspelers en het publiek het veld om de nieuwe kampioenen te feliciteren. Daarna werden de traditionele rugbyliederen gezongen en verzorgde hoofdsponsor Café de Preek een gezamenlijk diner voor het team.