Afbeelding

Zeeland bijna klaar voor Halfvastenfeesten

Muziek 5 keer gelezen
ZEELAND – De organisatie van de Halfvastenfeesten is bijna klaar voor het feestweekend van 28, 29 en 30 maart. Door het mooie weer van de afgelopen weken ligt de opbouw van het festival voor op schema, waardoor nu al begonnen kan worden met werkzaamheden in de tenten.

[image=276217]

“Ik ben blij dat de voorbereidingen zo goed gaan”, zegt organisator Harold van Tiel. “Door het mooie weer liggen we ver voor op schema. Daar hebben we heel veel geluk mee. We hebben dit nog niet eerder meegemaakt”, zegt Van Tiel.
De line-up van de Halfvastenfeesten bevat weer grotere namen dan de vorige editie, zoals DI-RECT, Waylon en VanVelzen. “Ik denk dat we tot nu toe het beste programma ooit hebben. We proberen ieder jaar weer een beetje te groeien. Dat doen we bewust, want als je het ene jaar een hele grote artiest hebt, moet je dat het jaar erop weten te overtreffen.”

Festivalterrein
De inrichting van het festivalterrein is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. “Iets succesvols, moet je niet meteen aanpassen”, vindt Van Tiel. “Vorig jaar is organisatorisch heel goed verlopen. Het is nu net weer iets groter en mooier dan vorig jaar, maar in grote lijnen ziet het er hetzelfde uit.” Ook nu kunnen festivalgangers vanuit de grote tent, waar zich de Heineken Mainstage bevindt, naar de vier andere area’s.
Ondanks de verscherpte alcoholregels, die sinds januari gelden, blijven zestien- en zeventienjarigen welkom: “Als je jaren hebt geïnvesteerd in een bepaalde doelgroep, kan je die niet zomaar kan ontzien. We hebben voor jongeren onder de achttien een speciale NIX-bar, waar ze drankjes zonder alcohol kunnen krijgen.”

Artiesten
Door de jaren heen hebben heel wat zangers, bands en dj’s opgetreden op het Zeelandse festival. Dat een artiest als VanVelzen de Halfvastenfeesten als eens eerder bezocht, maakt volgens Jos van den Broek niet uit: “Mensen hebben bepaalde verwachtingen. Ze willen artiesten die een groot feest kunnen bouwen. VanVelzen, Waylon en DI-RECT passen in dat plaatje. Iemand als bijvoorbeeld Blaudzun zullen we niet vragen om op te treden, omdat zijn muziek een heel andere sfeer creëert dan de festivalgangers gewend zijn.”
De Halfvastenfeesten op 28, 29 en 30 maart zijn nog niet uitverkocht. Kaarten voor het festival zijn te koop op www.halfvastenfeesten.nl. Daar is ook te zien welke artiesten waar en wanneer optreden.www.halfvastenfeesten.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant