Afbeelding

‘LTC is enorm waardevol voor mij’

Sport 229 keer gelezen
UDEN – Peter van Klaveren is vorige week verkozen tot nieuwe voorzitter van tennisclub LTC Uden. Hij volgt Jacques Bonnier op.

[image=276429]

Toen Van Klaveren in de commissie zat die mogelijke kandidaten voor het voorzitterschap moest aanwijzen, zag hij zijn eigen naam voorbij komen. "Ik ben toen goed gaan nadenken om alles op een rijtje te zetten. Ik heb de tijd voor deze functie, ben sinds mijn twaalfde lid van LTC en vind het sporten in verenigingsverband enorm belangrijk." Hij trok zich terug uit de commissie en besloot zich beschikbaar te stellen als kandidaat. "De jeugd zit tegenwoordig veel achter het beeldscherm, maar sporten bij een club blijft in mijn ogen erg belangrijk. De contacten, de wedstrijden: ik heb er in ieder geval veel van geleerd. Zo leer je doorzetten, met tegenvallers omgaan en tegen je verlies kunnen. De leermomenten komen goed van pas gedurende heel je leven: in je werk en in je relaties met anderen. Met de keuze voor het voorzitterschap wil ik iets terugdoen, mijn verantwoordelijkheid nemen en mijn steentje bijdragen."

'Petje af'
Van Klaveren is te spreken over het werk van zijn voorganger Bonnier. "Hij heeft een zeer sterke vereniging neergezet. We staan er financieel goed voor, spelen voor onze begrippen tennis op hoog niveau en de laagdrempeligheid van de club heeft een flinke magneetwerking. Jong of oud, recreatief of niet: werkelijk iedereen kan hier terecht. Dat is een geweldige promotie van de tennissport. Petje af daarvoor." Volgens Van Klaveren is het ledenaantal van LTC vergeleken met andere tennisclubs de afgelopen jaren minder snel afgenomen. "En dat aantal is nu stabiel. Wij willen ons nog meer gaan inzetten voor de jeugd. Daar is de jeugdcommissie al een tijdje heel goed mee bezig. Denk aan het presenteren van de sport op scholen, het houden van open dagen en het spelenderwijs kennismaken met de sport. Op jonge leeftijd is tennis niet gemakkelijk. De training moet met stapjes worden opgebouwd. Dat heb ik ervaren toen ik jong was en later weer als trainer." Ook wil Van Klaveren zich sterk maken voor het sponsorenbeleid. "We hebben gelukkig loyale sponsoren. Maar het werven van nieuwe sponsoren is in deze economische tijd lastiger. We willen de meerwaarde van een sponsorschap bij LTC laten blijken. Zo hebben we een sociëteit waar ondernemers een netwerk kunnen opbouwen. We laten zien dat we rekening houden met de doelstellingen van sponsoren." Het tennisseizoen brandt nu los. "De competities starten in april en de toernooien komen er weer aan. Deze week vindt bovendien het Foto de Vakman-jeugdtoernooi plaats, met de finales op zondag 30 maart. Het BSU open toernooi vindt zaterdag 14 tot en met zondag 22 juni plaats. Dat betekent: kijken of je tennisshirtje nog past, om vervolgens het beste uit jezelf te halen." Ook Van Klaveren blijft dat doen. "Door mijn lange lidmaatschap is de club echt een onderdeel van mijn leven geworden. Ik ben een paar keer clubkampioen geweest, ben vijf jaar lang als trainer actief geweest en haal momenteel nog steeds veel ontspanning uit de sport. Ik liep hier als twaalfjarige rond op een mooi park en zag de mensen balletjes slaan. Ik dacht: dat wil ik ook. De beleving, de vrienden, de sport en de ontspanning: ik kan, ook zoveel jaar later, niet genoeg blijven onderstrepen hoe waardevol dit voor mij is."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant