Afbeelding

VVD/LU: 'Verschillen met SP te groot'

Politiek 31 keer gelezen
UDEN - De SP heeft VVD-Leefbaar Uden afgewezen om te komen tot een coalitie. VVD-Leefbaar Uden had maandag de SP laten weten dat zij achter haar principes en beleid blijven staan. “VVD-Leefbaar Uden wil vooruit met Uden, niet achteruit!”

[image=276081]

VVD-Leefbaar Uden had in de ‘huiswerkopdracht’ de SP laten weten alleen bereid te zijn om deel te nemen in een coalitie als zij zich zouden herkennen in de inhoudelijke koers. “De afgelopen jaren is er in Uden een duidelijke koers gevaren die belangrijke resultaten heeft opgeleverd. Wij hebben de bal bij de SP neergelegd of zij bereid zijn deze koers mee te onderschrijven. Natuurlijk een moeilijke opgave voor de SP, omdat ze de afgelopen acht jaar vrijwel overal tegen hebben gestemd, zoals tegen ziekenhuis, tegen hotel van der Valk, tegen V&D en H&M en tegen elke begroting. Kortom, door de SP is nu geconcludeerd dat er onvoldoende basis om nu iets gezamenlijks op te bouwen wat goed is voor Uden”, aldus René Peerenboom.
Aan de SP heeft VVD-Leefbaar Uden aangegeven wat zij belangrijk vindt, zoals de kansen benutten voor de verdere verbetering van de zorg, voorzieningen, werkgelegenheid en lokale economie. Ook wil VVD-Leefbaar Uden de gemeentelijke financiën op orde houden en de lasten voor de inwoners en bedrijven laag.
René Peerenboom: “Het is helder dat de SP het beleid drastisch wil ombuigen. Ook hebben wij SP laten weten dat wij niet willen tornen aan onze principes, zoals uitgaan van de eigen kracht van mensen, eigen verantwoordelijkheid, mensen prikkelen en activeren om aan het werk te gaan. Ook daarin zijn de verschillen met de SP te groot. Wij zijn benieuwd of andere partijen daadwerkelijk bereid zijn om het breed gedragen beleid van de afgelopen jaren, alleen de SP was hier tegen, om te gooien. Wij in ieder geval niet. Wij willen vooruit met Uden, niet achteruit!

[image=263940]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant