Afbeelding

Stoelhonkbal in Boerdonk

Column 50 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik begin met opvallend sportnieuws.
- Erp. Het Amerikaanse parfumbedrijf Preferred Fragrance Inc. brengt deze week een nieuw parfum op de markt onder de naam Amazone. Het geurtje is tot stand gekomen in samenwerking met de mestverwerker van de stallen van Anky van Grunsven en zal het hoofd van iedere man op hol brengen, aldus de reclamebrochure.

- Keldonk. De vrouw van Ewald Beekveld (83) heeft gisteren bekend gemaakt dat haar man, oud-wereldkampioen kruiswoordpuzzels, is overleden aan een ziekte van zeven letters waarvan de tweede een Griekse y is. Beekveld is op het kerkhof van Keldonk begraven, anderhalve meter verticaal en 2 meter horizontaal. Tijdens deze bekendmaking had mevrouw Beekveld moeite om de juiste woorden te vinden.

- Demen. Het bestuur van voetbalvereniging SDDL heeft laten weten dat de trainer van het negende team, Tinus Brekelmans, nog zeker tot juni in de kantine van de voetbalvereniging zal blijven wonen. Er wordt gefluisterd dat de vrouw van Brekelmans ook voor dubbele mandekking had gekozen.

Sporten is heerlijk, al doe ik het de laatste jaren nog maar zelden. Tijdens de Rotterdam marathon heb ik indertijd mijn achillespees gescheurd. Net voor de finish was ik namelijk opgestaan van de bank om een pilsje te pakken en toen ben ik ongelukkig gestruikeld over onze hond. Jawel, sport is leuk, maar hoe ouder je wordt, hoe meer kans op blessures je krijgt. Al trekken sommige senioren zich daar niets van aan. Zo las ik op kliknieuws.nl dat vorige week vrijdag de bejaarden van Boerdonk, in het kader van de actie NLdoet, een pittig partijtje stoelhonkbal hebben gespeeld. Normaal gaat dat met knuppels maar dat ging de oude Boerdonkers blijkbaar niet ver genoeg. Nee, ze mepten de ballen met een stoel het stadion uit! En de Ossenaar Niko Schouten is op 68-jarige leeftijd Europees kampioen schaken geworden. Minder spectaculair maar ook mooi. Of het winnen van het WK zijn volgende zet wordt, wilde Niko nog niet verklappen.

Bij ons in de familie wordt ook tot op hoge leeftijd gesport. Ons opa heeft eens op 74 jarige leeftijd de Elfstedentocht uitgereden! En dat in zes uur tijd! Het had zelfs nog sneller gekund als hij geen lekke band had gehad. Kun je nagaan!

Een sportief weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant