Oranje onder de 17 jaar via UDI naar EK

Sport 36 keer gelezen
UDEN - Zowel het Nederlands team als het Franse team onder de 17 jaar wisten de duels tegen Oostenrijk en Zweden in de Eliteronde winnend af te sluiten. In het beslissende duel dinsdag in Uden tegen Frankrijk moest de ploeg van coach Maarten Stekelenburg winnen omdat het doelsaldo van de ‘haantjes’ met een doelpunt meer beter was.

[image=276600]

Veel publiek, zelfs heel veel publiek was er op dit duel afgekomen. Onder hen bevonden zich veel coryfeeën zoals Sjaak Swart, Willy van der Kuijlen, Roy Makaay, Rob Witschge, André Ooijer en Adick Koot.
In de beginfase kregen de Fransen wat kleine kansjes, maar meer dan enkele afzwaaiers leverden dit niet op. Marlon Slabbekoorn (Feyenoord) had zo waar de oranjehemden op voorsprong kunnen zetten. Tot twee keer toe verscheen hij alleen voor de Franse doelman Paul Bernardoni, maar wist geen doel te treffen.
Na een minuut in de tweede helft opende Nederland de score door een doelpunt van Donny van Beek (Ajax) de 1-0. De Fransen waren nog maar ternauwernood bekomen van die achterstand of de 2-0 lag erin door een doelpunt van Steven Bergwijn (PSV) 2-0. Frankrijk bracht de spanning weer terug door in de 58e minuut de aansluitingstreffer te scoren door een doelpunt van Marcus Thuram 2-1. Twee minuten later volgde het mooiste doelpunt van de avond. Met een schitterende actie zette Steven Bergwijn (PSV) zijn tegenstanders op het verkeerde been om vervolgens de 3-1 te scoren. Vervolgens was Dani van der Moot (PSV) nog dicht bij een vierde treffer. Echter zijn kopbal werd gekeerd door de lat en kwam er geen verandering meer in de stand. Men kan zich nu gaan voorbereiden op het eindtoernooi dat van 9 t/m 21 mei in Malta gehouden zal worden.
Coach Maarten Stekelenburg sprak na afloop: “ Alles waar we de afgelopen tijd aan gewerkt hebben, kwam vandaag samen, we hebben kei hard geknokt en uitstekend gespeeld. Het is een dikverdiende overwinning”.

Lovende woorden voor UDI
Na afloop waren er veel lovende woorden voor de voortreffelijke organisatie bij UDI’19/Beter Bed en dan met name voor initiator Willy Verwegen. Hierdoor maakte hij veel ‘friends for live’ zoals hij dat zelf verwoordde. De plaats Uden is door voetbalvereniging UDI’19/Beter Bed maar weer eens heel duidelijk op de landkaart gezet.