Afbeelding

Nieuwe gemeenteraad Uden beëdigd

Politiek 40 keer gelezen
UDEN – De nieuwe gemeenteraad van Uden is donderdagavond beëdigd. Burgemeester Henk Hellegers sprak ‘zijn’ raad toe. Hij merkte op dat er nog maar negen raadsleden hetzelfde zijn als toen hij vijf jaar geleden begon. Veel nieuwe gezichten dus. De verkiezingen van 19 maart hebben voor een andere samenstelling in de raad gezorgd.

[image=276647]

De SP is de grootste partij met zeven zetels. Daar zijn Deniz Bozkurt en Ton Segers nieuwkomers. VVD/Leefbaar Uden heeft drie nieuwe gezichten in de fractie: Annemarie van Asseldonk, Daan Storm van Leeuwen en Ton de Vroomen. Terug van weg geweest is John Timmers in het CDA en in Jong Uden zijn Karin Schiffer en Job van Lanen de nieuwkomers. Voor D66 treedt Frank Kersten aan. De fractie gewoon Uden blijft hetzelfde en de PvdA wordt in de raad vertegenwoordigd door Gerrit Overmans.
Volgens Hellegers moet het voor iedereen mogelijk zijn om naast een reguliere baan ook volksvertegenwoordiger te zijn. Toch merkt hij door de jaren heen dat veel mensen anders tegenaan. Die zien het als een tijdrovende functie. Maar volgens Hellegers is het bovenal een eerzame functie die met respect, transparantie en eerlijkheid naar elkaar en naar de gemeenschap toe uitgevoerd dient te worden.

Coalitie
Na de installatie van de gemeenteraad is het nu afwachten hoe de onderhandelingen over de coalitie verlopen. Die beginnen maandag. Geruchten dat Jong Uden zich bedacht heeft en toch liever met VVD/Leefbaar Uden samenwerkt, worden door Thijs Vonk van tafel geveegd. "Wij gaan maandag rond de tafel met CDA en SP. Het is afwachten wat daar uit komt, maar we gaan serieus in gesprek." Spencer Zeegers van de SP: "Het zijn verkennende gesprekken en het is afwachten of we eruit komen. VVD/Leefbaar Uden ziet niets in samenwerking met de SP, dat is het enige dat nu duidelijk is. Voor de rest wil ik nergens op vooruit lopen."

[image=276648]

[image=276649]

[image=276651]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant