Afbeelding

‘Udens Duyn, wauw, wat een ruimte!’

Gezondheid 59 keer gelezen
UDEN - Een klein potje basketbal vormde donderdag de inleiding van het grote moment. De officiële opening van Hotel Udens Duyn. “Een warm optimistisch gebouw”, vond Roland Koopman, medisch directeur van Ziekenhuis Bernhoven, de buur die via een loopbrug met het zorghotel verbonden is. “Alle vormen van herstel zijn hier mogelijk!”

[image=276652]

"Wauw, wat een ruimte!", was de eerste reactie van Marianne Servat. De ‘wauw’ die je bij binnenkomst ondergaat, is belangrijk, zo stelde deze ervaringsdeskundige: “Want een revalidant heeft veel ruimte nodig. Het hotel moet nog wel huiselijk worden, maar dat komt nog wel, want de ziel klopt.”

Basketbal
De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door rolstoelbasketbal-international Anton de Rooij die op zijn negentiende na een motorongeluk in een rolstoel terecht kwam. “Mijn wereld stortte in, maar tijdens mijn revalidatie leerden ik wat voor mogelijkheden er nog wel waren. En nu speel ik rolstoelbasketbal op topniveau én heb een goede baan.”
Het Hotel Udens Duyn vond hij ook meteen prachtig: “Wauw, hier wil ik wel blijven, maar hier zorgen ze juist dat je met kracht naar buiten gaat en voor jezelf kunt zorgen.”

[image=276653]

[image=276654]

[image=276655]

[image=276658]

[image=276656]

[image=276657]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant