Afbeelding

Udens College wint Orion Music Award

Muziek 93 keer gelezen
UDEN - Met hun optreden pakten ze de volle zaal van het Eindhovense Parktheater in en wonnen vorige week de Orion Music Award: vijf leerlingen van het Udens College havo/vwo met hun band Breaking4Diamonds.

[image=276706]

Ze lijken er nog een beetje beduusd van: Beerend Klomp, Joek Daamen, Floris Bremer, Silke Wijdeven en ‘spil van de band’ Evi Timmers uit 2 vwo, hun coach Céline Raijmakers en muziekdocent Will Veraa. Beerend: “Het was supergaaf om mee te doen, we hadden helemaal niet verwacht dat we zouden gaan winnen!”. Céline: “Vooral niet toen we de jury hoorden direct na ons optreden, die was best wel kritisch.”
De Orion Music Award is een jaarlijkse muzikale competitie van veertien scholen in Noordoost Brabant, die donderdag voor de 7e keer werd gehouden. Het UC, sector havo/vwo, won de Award voor de tweede keer op rij, dit jaar in de categorie vmbo/onderbouw havo/vwo. Voor de bandleden van Breaking4Diamonds was het een spannende avond, waarbij ze in de kleedkamer de zenuwen te lijf gingen door veel muziek te maken. De band werd vanuit het UC afgevaardigd naar de Orion wedstrijd na een auditie in het najaar. Vanaf september hebben ze minimaal twee keer per week gerepeteerd. Uiteindelijk kozen ze het nummer Starships voor hun optreden in Eindhoven, ook op aanraden van hun coach Céline, die vorig jaar deel uitmaakte van de winnende band. De enthousiaste vertolking en gevoel voor het publiek leverden de band een eerste prijs op van de professionele jury, die hun daarmee vooral wil aanmoedigen om verder te gaan in de muziek. En dat willen ze ook graag. Silke en Evi: “Het is heel jammer dat dit nu is afgelopen, we gaan zeker op zoek naar iets nieuws”. Ze kunnen daar het prijzengeld van 1000 euro goed voor gebruiken.
Muziekdocent Will Veraa is heel trots op zijn leerlingen en vindt het vooral mooi dat het vak muziek op deze manier zo in de belangstelling staat. Will Veraa: “Muziek maken is heel belangrijk en dat blijven we gelukkig ook doen na de avond van de Orion Music Award!”.
Vmbo
Ook het vmbo liet zich niet onbetuigd tijdens de Orion Music Award. Myrea Leukfeldt, Jay van der Zanden en Süheyla Özil brachten het nummer Radio Active van Imagine Dragons en kregen daarvoor ook veel complimenten van de jury. “Het gaat niet om het winnen, maar om het meedoen”, zeiden Myrea, Jay en Süheyla na afloop, “en het was ook heel erg gezellig in de kleedkamers met alle andere deelnemers”. En je staat ook niet iedere dag op het podium van de grote zaal van het Parktheater, natuurlijk.
Onderschrift foto:
.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant