Afbeelding

Oud-raadsleden ontvangen lintje

Politiek 55 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag ontvingen Ben Braam en Jan Dirk van Arkel uit handen van burgemeester Hans Gaillard een koninklijke onderscheiding.

[image=276850]

[image=276852]

Beide heren namen tijdens de vergadering afscheid van de Raad en werden onder andere voor de verdienste die ze hierin hebben geleverd lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Dirk van Arkel
Jan Dirk van Arkel nam na zestien jaar afscheid als gemeenteraadslid. Hij is gedurende vier zittingsperioden, onafgebroken gemeenteraadslid in Son en Breugel geweest voor de fractie van Dorpsbelang. Naast het raadslidmaatschap heeft Van Arkel, verband houdende met het raadslidmaatschap, gedurende één of meerdere perioden, nog een aantal functies vervuld. Zo was hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, lid van de raadscommissie grondgebiedzaken, voorzitter van de raadscommissie algemene zaken, plaatsvervangend lid van de raadscommissie algemene zaken, lid van het algemeen bestuur gemeenschappelijke regeling Industrieschap Ekkersrijt, plaatsvervangend lid van het Regioraad Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en lid van het algemeen bestuur gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant.

Ben Braam
Na twaalf jaar nam Ben Braam afscheid als lid van de gemeenteraad. Hij is, gedurende drie zittingsperioden, onafgebroken gemeenteraadslid in Son en Breugel geweest voor de VVD-fractie. Naast het raadslidmaatschap heeft ook hij, in verband houdende met het raadslidmaatschap, gedurende één of meerdere perioden, nog een aantal functies vervuld. Zo vervulde hij onder andere de functie als plaatsvervangende lid van het algemeen bestuur Welstandszorg Noord-Brabant, lid van de raadscommissie grondgebiedzaken, fractievoorzitter, lid van de raadscommissie algemene zaken, voorzitter van de raadscommissie burgerzaken, lid van het algemeen bestuur gemeenschappelijke regeling Industrieschap Ekkersrijt, lid van het Intergemeentelijke Politiecommissie, lid van de Klankbordgroep Nuenen – Son en Breugel, voorzitter van de raadscommissie grondgebiedzaken en plaatsvervangend lid van de Klankbordgroep samenwerking Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel. Daarnaast was Braam van 1 juni 2002 tot 10 april 2003 waarnemend voorzitter van Tennisvereniging Pieter Brueghel in Son en Breugel.

Nieuw
Nadat woensdag vijf vertrekkende raadsleden afscheid hadden genomen, werd de dag erna de nieuwe Raad geïnstalleerd. Voorafgaand werd er traditioneel door de harmonie een serenade voorgedragen aan de nieuwe raadsleden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant