Afbeelding

'Dit wordt gigantisch vet meezingen'

Muziek 34 keer gelezen
BOEKEL - In de repetitieruimte van de 14 –koppige band ¿Qué Pasa? blazen de muzikanten zich week in week uit de longen uit het lijf om op zaterdag 12 april heel Boekel op hun strakke klanken mee te laten zingen en swingen tijdens het meezingfestijn ‘Ameezing Boekel’. Op die dag speelt en zingt ¿Qué Pasa? samen met harmonie en slagwerkgroep EMM in sporthal ‘De Burcht’ ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van EMM.

[image=277380]

Wilbert Donkers, saxofonist bij zowel ¿Qué Pasa? als bij harmonie EMM blikt vooruit. “Wat het publiek voorgeschoteld krijgt, zijn allemaal meezingers. Nederlandse, Engelse, zelfs Franse nummers hebben we er tussen zitten. Ik denk dat echt 100% van de nummers die we gaan spelen bekend zal zijn bij het publiek. Sporthal ‘De Burcht’ zal één grote feestzaal zijn, waar wij hopelijk het dak vanaf spelen. ¿Qué Pasa? zal direct na het meezingfestijn er nog een ‘dikke saus’ overheen gooien met een ‘vette afterparty’ waar we helemaal los kunnen gaan. Dat wordt onze ‘special tribute’ voor ‘Ameezing Boekel’!”

300 kinderen
¿Qué Pasa? is ook op zondag 13 april april actief in sporthal ‘De Burcht’ tijdens het Jumbo Jeugdmuziekfestival. Wilbert: “Dan hebben wij de eer in navolging van BZB, Pater Moeskroen en andere grote bands om samen met 250 á 300 kinderen die in opleiding zijn bij een harmonie of fanfare in Kring Veghel een ochtend nummers in te studeren en die ’s middags samen met onze band uit te voeren. We willen kinderen laten ervaren dat muziek maken zoveel meer is dan alleen de nootjes die op papier staan. Samen muziek maken, samen dingen beleven, dat moet mensen verbinden en dat verbinden doen wij om de kinderen ook een modernere kant van muziek maken te laten beleven. Als kinderen zien en horen wat er allemaal mogelijk is, willen ze echt graag een muziekinstrument goed leren bespelen.”

[image=277379]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant