Afbeelding

Udens College naar NK in SnowWorld

Sport 233 keer gelezen
UDEN – Een skiteam en een snowboardteam van het Udens Collega gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen voor Schoolteams. De teams vertrekken morgen om 11.30 uur vanaf parkeerterrein de Schans te Uden voor de landelijke finale in SnowWorld Zoetermeer.

[image=277628]

Een tijdje geleden deden twaalf skiërs en vijf snowboarders mee aan de voorronde van het NK voor schoolteams op skibaan de Schans te Uden. Van de zeventien plaatsten zich uiteindelijk elf leerlingen voor de landelijke finale in SnowWorld Zoetermeer. Vorig jaar werd er door meer dan 550 deelnemende skiërs en snowboarders gestreden om de titel ‘Nederlands school kampioen’.

Populair
Het skiën en snowboarden leeft in Uden en omstreken. Er waren maar liefst 45 voorinschrijvingen vanuit beide sectoren vmbo/ havo/vwo. Samenwerkend ging het Udens College de strijd aan tegen andere scholen. Skiërs van team 4 Udens College (Timo Bijnen, Aaron Wevers, Bart Bongers, Joep van Lankveld, Rens van Dijk en Claudia van 't Wout) konden zich net niet plaatsen voor de finale met een gemiddelde eindtijd van 45.89 seconde.

Prestatie
Team 5 (Denise van Elen, Anouk Terwolbeck, Mees Roozen, Katie van Stiphout, Geert van Lamoen en Rik Leliveld) zette een enorm strakke tijd neer van 39.15 seconde en behaalde hiermee de eerste plaats. Dit team is dan ook van plan om de prestatie van vorig jaar (8e plaats met een tijd van 34.26 seconde) dik te verbeteren.
Snowboard team 3 (Bob Groeneveld, Freek Groeneveld, Merel Groeneveld, Gijs Crone en Silke Wijdeven) zette een geweldige tijd neer van 48.02 seconde en plaatste zich daarmee ook voor de finale.

[image=277627]

Kijk voor meer informatie op: www.snowworld.com/Evenement/Info/512
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant