Afbeelding

Dance Action vijf maal Nederlands kampioen

Sport 49 keer gelezen
ODILIAPEEL - Leden van DV Dance Action uit Odiliapeel deden zondag mee aan het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Garde- en Showdans in Wijchen. Maar liefst vijf Nederlandse Kampioenstitels wisten de leden binnen te slepen en zeven startkaarten voor het EK werden behaald.

[image=278001]

De solo danseressen Britt en Joy mochten het spits afbijten en behaalden een 6e en 9e plaats. Basic behaalde een 3e plaats in de 1e divisie en Difference een 2e plaats in de eredivisie. Difference mag zich met dit resultaat Vice Nederlands Kampioen Junioren 2014 noemen.
Vervolgens de beurt aan de Show Modern groep Go Up die een 6e plaats behaalde in de 1e divisie gevolgd door het vuurwerk van Together. Met hun spetterende dans behaalden ze de titel Nederlands Kampioen Show Modern junioren 2014. Zij behaalden de 1e kampioenstitel voor Dance Action die dag. Maar het feest ging nog verder.

Maxime
Iedere beweging van Maxime Boumans werd nauwlettend gevolgd. Haar dans resulteerde in een knappe 295 punten (300 punten is maximaal). Hiermee zette ze haar concurrentie wederom op grote afstand met mag zich met recht Nederlands Kampioen Solo Jeugd 2014 noemen.
Hoofd garde groep Compromise zette haar beste beentje voor en behaalde 280 punten en verdiende hiermee de 2e plaats. Vice Nederlands Kampioen Garde Hoofd 2014.

Streetdance
De stoere dames van de streetdance groep New Generation behaalden met hun coole moves 284 punten en de titel Nederlands Kampioen Streetdance hoofd 2014.
Spannend werd het toen de Show modern groep X-pect aan de beurt was. Super strak werd er door de meiden en heer gedanst en terecht verdienden zij met 284 punten de titel Nederlands Kampioen Show Modern Jeugd 2014.
De danseressen van Watch Out behaalden na een sportieve strijd met de concurrentie 283 punten. Goed voor de 2e plaats en hiermee Vice Nederlands Kampioen Show Modern Hoofd 2014.
De successen werden afgesloten door de Karakter Hoofd groep. De dames van Into the wild gingen perfect op in hun rol, dansten een fantastische dans en werden Nederlands Kampioen Karakter Hoofd 2014.

EK
Hiermee werd het ONK een absoluut hoogtepunt in het bestaan van DV Dance Action. Een feestje na de prijsuitreiking in het Peelhonk in Odiliapeel was dan ook het gevolg.
Totaal zijn er zeven startbewijzen voor het EK behaald. Solo danseressen Britt en Maxime en de groepen Together, Difference, X-pect, Watch Out en Into the Wild mogen afreizen naar Schesslitz (Bamberg) in Duitsland om deel te nemen aan het EK.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant