Afbeelding

Gymzaal

Column 14 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Wanneer spreekt iemand Amerikaans en wanneer is het Engels? De meest makkelijke manier om dat te onthouden is dat Amerikanen veel dikker zijn. Waarom? Omdat Amerikanen altijd eten in hun mond hebben en daarom op een knauwende manier Engels praten. Dat resulteerde vroeger in spraakmakende televisie: enorm dikke mensen die zich voortbewogen van de Mac naar de Burger King en via de KFC weer terug. Later had je Jerry Springer en daarin zag je dat zijn 400 kilo wegende landgenoten met een hijskraan hun huis uit werden getakeld. Lachen!

Tegenwoordig worden ook Nederlanders steeds dikker. Vroeger hadden de Dansmari’s moeite om leden te werven, tegenwoordig kan de halve Bossche bevolking lid worden. Hoe komt dat dan? Gaan wij Bosschenaren dan de Amerikanen achterna? Nee, toch? De gemeente is bezig met allerlei programma’s om met name de jeugd gezonder te laten eten en meer te laten bewegen. Het meest basale echter, is dat kinderen op de basisschool gymles krijgen. En daar is een gymzaal voor nodig. Nu gaan mijn kinderen, basisschool Het Bossche Broek Zuid, met de bus naar een gymzaal waar de school bakken met geld voor betaalt en wat qua tijd ten koste gaat van òf de gymles òf de rekenles. Volgend jaar kunnen ze gelukkig in de gymzalen van het Sint-Janslyceum terecht. De basisschoolkinderen in het centrum moeten een halve dag in de bus zitten voor gymlessen. Vroeger hadden ze een mooie gymzaal maar die moest wijken omdat de gemeente daar hun prachtige stadskantoor ging bouwen. Dan moeten zij toch voor een nieuwe zorgen zou je denken. Ja, maar dat laat nogal op zich wachten... Eerst was men twaalf jaar bezig met het zoeken naar een juiste locatie en nu ze die hebben, het oude veilinghuis Korst in de Sint-Jorisstraat, blijkt dat de gemeente de juiste vergunningen niet heeft. Er zit denk ik niemand bij de gemeente die het GYMnasium heeft afgerond...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant