Afbeelding

Militairen op basisschool de Palster

Onderwijs 88 keer gelezen
UDEN - De Koninklijke Landmacht bestaat dit jaar 200 jaar en wil dat vieren met de samenleving. De Koninklijke Landmacht heeft het jubileum aangegrepen om het maatschappelijk bewustzijn van de organisatie te vergroten. Daarom vinden de eigen werkzaamheden en oefeningen van de Landmacht zoveel mogelijk plaats tussen het publiek. “Dus geen open dag op een kazerne, maar militairen in de Nederlandse straten”, vertelt PABO-studente Anne Willems van Dijk die stage loopt op de Palster. “Militairen bij ons op school!”

[image=278373]

“Vanuit mijn opleiding kreeg ik de opdracht om kinderen uit te dagen om te gaan bewegen buiten de gymlessen op school om: bewegen in brede context. Toen ik hoorde van deze speciale Landmachtdagen kreeg ik het idee om deze dag te combineren met mijn schoolopdracht. Ik had daarvoor de landmacht uitgenodigd om op 22 april een middag bij ons op school te komen. Samen met sergeant Wassink van de kazerne in Oirschot heb ik activiteiten en lessen bedacht. We gingen die dag een stormbaan met een fysieke training voor heel de bovenbouw neerzetten en met groep 5/6 radioprocedures behandelen.”
“Vanuit de landmacht stond deze dag in het teken van ‘praten met soldaten’, dus de kinderen kregen de unieke kans om vragen aan een militair te stellen. De Landmacht wilde de kinderen bewust maken van de diversiteit binnen het beroep en dat het niet alleen om missies in het buitenland gaat. De sergeant vertelde dat bijna alle beroepen ook in het leger beoefend kunnen worden.”
“De kinderen hebben een super leuke dag beleefd. Ze waren ontzettend enthousiast en gaven alles wat ze in huis hadden tijdens de training en de stormbaan. Als verrassing en afsluiting van de dag mochten de kinderen zelf een kijkje nemen in het meegebrachte speciale voertuig. Moe en voldaan gingen de kinderen naar huis; een geslaagde dag!”

[image=278374]

[image=278376]

[image=278377]

[image=278378]

[image=278379]

[image=278380]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant