Afbeelding

‘Coalitie akkoord is niet dichtgetimmerd’

Politiek 37 keer gelezen
UDEN – “Het coalitie-akkoord is niet dichtgetimmerd. Er is ruimte voor iedereen.” Met deze woorden presenteerde Peter van den Heuvel het coalitieakkoord dat de basis vormt het gemeentebestuur van de komende vier jaar. De vijf wethouders die het coalitie-akkoord gaan uitvoeren, waren bij de presentatie aanwezig en worden 8 mei geïnstalleerd.

[image=278405]

René Peerenboom (VVD/LU) neemt ruimtelijke ordening, financiën en woningbouw voor zijn rekening, Thijs Vonk (Jong Uden) gaat voor economische zaken, jeugd en volksgezondheid, Ben Tuithof (Gewoon Uden) is van sport, handhaving en openbare werken, Matthie van Merwerode (D66) wordt wethouder van duurzaamheid, natuur en vervoer en Gerrit Overmans (PvdA) blijft bij armoedebeleid, maatschappelijke ontwikkeling en burgerparticipatie.

Coalitieperikelen
Uiteraard werd bij de presentatie ook stilgestaan bij het verloop van de coalitie-onderhandelingen. Dat het CDA niet bij de coalitie aangesloten is opmerkelijk. Volgens Ruud Geerders was er zelfs een mondeling akkoord gesloten, dat de volgende dag door het CDA weer opgezegd werd. Dat Jong Uden niet bij de SP wilde aansluiten, had volgens Thijs Vonk met een heleboel punten te maken, waaronder het Udens College en Markant.

[image=278406]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant