Afbeelding

Zeelandia brengt Zeeland in Franse sferen

Muziek 7 keer gelezen
ZEELAND – Na maanden van voorbereiding was het afgelopen vrijdag eindelijk zover voor Zeelendia; de muziekvereniging speelde haar tweede ‘Royal’-concert. In 2013 werd de eerste edi-tie van dat concert gehouden, speciaal om de Zeelandse gedecoreerden in het zonnetje te zetten.

[image=278710]

De tweede editie was geheel in Franse stijl, met een optreden van chansonniere Micheline van Hautem. Franse klassiekers, soms vertaald naar het Nederlands, maakten het voor de toehoor-ders tot een feest van herkenning. Mede dankzij een sfeervolle ambiance waande eenieder zich op een terras in Parijs. De harmonie -onder leiding van dirigent Will Veraa- en Micheline van Hautem vormden een prachtige muzikale combinatie, waarvan het publiek danig onder de indruk was.
Burgemeester Bakermans zette de gedecoreerden nogmaals in het zonnetje, waarbij hij zijn waardering voor het initiatief uitsprak: “Zeelandia geeft namens de Zeelandse gemeenschap een uniek eerbetoon aan mensen die zich al jaren met hart en ziel hebben ingezet voor diezelfde gemeenschap. Hulde die eigenlijk alle Landerdse gedecoreerden ten deel zou moeten vallen.”

Traditie
Nu de tweede editie van Zeelandia’s royal-concert ook een succesvol was, is de tradite nu echt geboren. “Het zal niet lang duren of de voorbereidingen voor Royal 2015 zullen weer aanvangen, wederom met een nieuw thema”, laat de muziekvereniging weten.
Een ding is zeker: Zeelandia heeft met Chanson Royale 2014 de lat hoog gelegd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant