Afbeelding

OBS De Cirkel viert feest samen met Compass

Onderwijs 88 keer gelezen
Woensdagochtend 23 april. De zon schijnt, er klinkt muziek uit de boksen op het schoolplein en het is een drukte van jewelste in en rondom OBS De Cirkel in Uden. Vandaag wordt het 20-jarig jubileum van de school uitgebreid gevierd. Het gevarieerde programma voor alle leerlingen is samen met Jongerenwerk van Stichting Compass in elkaar gezet.

[image=278713]

Terwijl groep één buiten in de weer is met voetverf op een groot wit doek, is groep twee aan het guppydansen in het gymlokaal en groep drie fanatiek aan het trommelen in een klaslokaal. De middenbouw kan ook kiezen uit drie onderdelen. Freerunnen, waarvoor een parcours is uitgezet op het schoolplein en het skatepark aan de Wissellaan, valt goed in de smaak. Maar er kan ook lekker buiten gedanst worden of binnen lachen bij de theater improvisatie. De bovenbouw zorgt ervoor dat het schoolplein wat opgepimpt wordt; de grijze speelbuizen worden onder leiding van Pieter Poorts voorzien van een kleurrijk en creatief graffiti jasje. Alle leerlingen zijn bezig en doen even fanatiek aan alle onderdelen mee. Het programma is dit lustrum samen met Jongerenwerk in elkaar gezet.

“Via Stichting C zijn we bij Jongerenwerk van Stichting Compass gekomen”, vertelt Linda van de feestcommissie en tevens lid van de ouderraad. “Na een eerste brainstorm sessie met Mirte Romanillos van Jongerenwerk hadden we gelijk een goed gevoel. Mirte voelde onze wensen goed aan en wist dit samen met haar collega’s goed te vertalen naar concrete activiteiten. En kijk nu; je voelt de sfeer en het enthousiasme van de leerlingen. Iedereen wordt positief geprikkeld en ze doen allemaal mee. Heel fijn!”. OBS De Cirkel, haar leerlingen en leerkrachten en Jongerenwerk kunnen terugblikken op een zeer geslaagd 20-jarig jubileum.

[image=278712][image=278711]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant