Afbeelding

Doden bevonden zich in drugslaboratorium

Politie 55 keer gelezen
UDEN - De politie heeft bevestigd dat in het pand aan de Nijverheidsstraat in Uden waar vanmorgen twee doden werden aangetroffen, een middelgroot drugslaboratorium was ingericht. Er zijn enkele honderden liters aan chemicaliën gevonden

[image=278854]

Gedurende de middag deed de brandweer meerdere metingen naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in het pand. Om het bedrijfspand ook goed van bovenaf te kunnen inspecteren, zetten brandweer en politie een hoogwerker in voordat de gestart werd met het technische onderzoek. Een helikopter maakte vanuit de lucht foto's van de omgeving.
Tot dat het sein veilig was gegeven, betraden medewerkers van de hulpdiensten de ruimte alleen met zuurstofmaskers. De politie is inmiddels gestart met een onderzoek in en bij het betreffende bedrijfspand. Daartoe werd de omgeving ruim afgezet. Dit onderzoek door de afdeling Forensisch Technische Opsporing (FTO), in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd en kost derhalve veel tijd. Naar verwachting zullen zij nog zeker de gehele avond bezig zijn. LFO is een gespecialiseerde afdeling van de Landelijke Eenheid van de politie en wordt ingezet bij de ontmanteling van drugslaboratoria en bij aantreffen van drugsgerelateerde chemicaliën.
Wie de twee aangetroffen personen zijn, is nog niet bekend. Het vaststellen van hun identiteit is samen met de vraag wat er met hen is gebeurd prioriteit in het lopende onderzoek.

[image=278853]

[image=278852]

[image=278855]

[image=278856]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant