Afbeelding

Betonnen herriebaan wordt groene dorpse weg

Verkeer en vervoer 43 keer gelezen
OPLOO – De gemeente Sint Anthonis kan aan de slag met een plan voor de herinrichting van de Blauwstraat in Oploo. De variant waarbij de betonnen herriebaan wordt ‘verbouwd’ tot dorpse weg met een groen karakter, kreeg van de aanwezigen veruit de meeste bijval op de vorige week gehouden informatieavond.

Van de drie varianten die door Jaap Bergmans van de Copier Groep werden toegelicht, werd variant 1 verworpen omdat het de snelheid van het verkeer onvoldoende afremt, terwijl Variant 3 juist te veel remmend zou werken. Een grote meerderheid van de ruim 50 aanwezigen, sprak zijn voorkeur uit voor Variant 2: de ‘Dorpse weg met afgewaardeerde stroomfuncties’.
Bij de voorkeursvariant wordt de snelheid beperkt (80-50-30 km), komen versmalde rijbanen, een rigoureuze aanpassing van de overgang bij de Matthias basisschool en ook een aanpassing van de afslag naar Overloon en de entree van het dorp via de Vloetweg. In beide situaties zijn plateaus voorzien. Het circa 1 km lange traject krijgt geluidsreducerend asfalt (stiller en duurzaam) en de gewraakte drempels verdwijnen uit het straatbeeld. Bij deze variant hoeven maar een beperkt aantal bomen langs het traject het loodje te leggen.
Tijdens de avond werd een aantal suggesties gedaan (verkeersveiligheid, inrichting plateaus, dempen van parallelle sloten) waarvan wordt bekeken of die in het plan kunnen worden meegenomen.

[image=278907]

De gemeente heeft vorig jaar 500.000 euro vrijgemaakt voor de reconstructie van de Blauwstraat. Henk Goossens, voorzitter van de werkgroep Blauwstraat, was blij met de heldere keuze voor variant 2. “En toch zullen we niet iedereen tevreden kunnen stellen. Maar we moeten kijken naar het algemeen belang.”
Perry Peeters (gemeente Sint Anthonis) zei “heel erg blij te zijn dat we samen met de werkgroep drie goede varianten hebben neergelegd. We gaan aan de slag met variant 2 als basis.“ Bureau Copier kan nu het plan verder gaan uitwerken. “Ik ben er positief over dat we in 2015 kunnen gaan uitvoeren. Daar werken wij nu naar toe.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant