Afbeelding

Gewoon Uden, achilleshiel van nieuw college?

Politiek 20 keer gelezen
UDEN - “De gemeente verhult een miljoenentekort” beweerde Gewoon Uden in de aanloop naar de verkiezingen. Het is opmerkelijk dat Gewoon Uden nu datzelfde college aan een meerderheid helpt. Ruud Geerders stelt echter dat hij niet achter die beschuldiging stond. “Onervaren en nieuwe mensen op de lijst roepen soms iets waar ze de strekking niet van kunnen overzien en dat is ook bij ons gebeurd. Ik kan me ook herinneren dat er een partij bij UDI rondliep die zei: ‘als je op ons stemt, komt er een tweede kunstgrasveld’.

[image=278406]

Zal Gewoon Uden de gelederen de komende vier jaar gesloten kunnen houden? En zal Ruud Geerders die toch altijd de luis in de pels van het college was, nu inbinden? Donderdag stelde hij: “Als er bezuinigd moet worden, zal dat moeten gebeuren binnen dit gemeentehuis en dus moesten wij personeelszaken er pertinent bijhebben om die slag te kunnen maken.”
Zal het onbekende raadslid Ben Tuithof dat als wethouder aankunnen? Heeft hij wel een dikke huid? Hij reageerde donderdag op beschuldigingen op het forum van Kliknieuws over zijn overstap van de VVD naar Gewoon Uden: “Er stond dat het een mooi georchestreerd spelletje was dat we kort voor de verkiezingen opgezet hebben. Maar tijdens het zomerreces heb ik voor mezelf dat besluit genomen.”
Gaat dat wel goed komen in het college? “Als ze de tent uitvechten, is dat toch lekker voor jullie, of niet?”, reageerde Ruud Geerders ad rem als altijd naar de pers. Zal hij in de pas lopen met het college? Bij de presentatie van het coalitieakkoord ging het al mis. De beschuldiging van het CDA dat ze niet serieus genomen werd en alleen een wethouder van restjes mocht leveren, werd door Peter van den Heuvel van tafel geveegd. “De portefeuilles waren nog niet verdeeld. We hebben alleen in hoofdlijn aangegeven wat iedereen zijn preferentie was. We hebben geprobeerd daar de competentie en kwaliteit bij te zoeken, maar zover is het niet gekomen.”
Ruud Geerders zei meteen iets anders: “Wij waren het op hoofdlijnen eens, zowel over de portefeuille als over de kandidaat wethouder. Toen we naar huis gingen hadden we in feite een mondeling akkoord.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant