Afbeelding

Udense wethouders officieel benoemd

Politiek 42 keer gelezen
UDEN – René Peerenboom (VVD/Leefbaar Uden, Thijs Vonk (Jong Uden), Gerrit Overmans (PvdA) en nieuwkomers Ben Tuithof (Gewoon Uden) en Matthie van Merwerode (D66) zijn donderdagavond door burgemeester Henk Hellegers beëdigd als wethouder. Dat gebeurde nadat de gemeenteraad daar met vijftien stemmen voor, negen blanco en een ongeldige stem, goedkeuring aan gaf.

[image=279489]

Een college dat dus zeker niet unaniem positief is ontvangen. Eerder werd al de gemeenteraad beëdigd. Donderdag kwamen daar nog drie nieuwe raadsleden bij: Annemarie Kamp (VVD/Leefbaar Uden), Asli Bolat (PvdA) en Stan Willems (Jong Uden). Zij konden een plaats doorschuiven vanwege de benoeming van hun wethouders.
Voor oud-wethouder Marcel Delhez was het de laatste vergadering. Burgemeester Henk Hellegers sprak hem lovend toe. In de zeven jaar van zijn wethouderschap heeft hij Delhez leren kennen als strijdbaar, vasthoudend en hij ging de discussie niet uit de weg. Op 3 juni wordt officieel afscheid genomen van Delhez. Die vond het 'raar maar niet zuur om te gaan'. “Ik heb naast mijn wethouderschap een studie commercieel management afgerond en wil daar ook iets mee gaan doen. Ik vond het een fantastische hondenbaan, maar het is ook goed dat het klaar is.”

[image=279491]

[image=279492]

[image=279493]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant