Afbeelding

Grote namen voor veiling ‘Kunst voor kunst’

Kunst en cultuur 51 keer gelezen
UDEN – Voor de kunstveiling op zondag 25 mei om 14.00 uur in de Kruisherenkapel in Uden zijn al veel prachtige kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars binnen gebracht. De organisatie van de kunst en cultuur stichting Stimulus is daar erg blij mee. Nog tot en met dinsdag 16.00 uur kan kunst gebracht worden naar het Kunstation aan de Prior van Milstraat 119 in Uden.

[image=279578]

Volgens Harrie van Genugten van Stimulus komt er kunst binnen van Udense kunstenaars maar zeker ook van daar buiten. Het zijn de kunstenaars zelf die komen, maar ook particulieren die iets willen veilen van hun verzameling. Appel, Sierhuis, Brands, Lucebert, Schoonhoven, Arty Grimm, Ruud Schoemaker, Corneie, Valerio Adami, Herman Brood zijn zomaar wat grote namen. Van Udense bodem is er kunst van Hans van den Krommenacker, Albert René Jansen en Ton Jansen. Zeker zestig kunstwerken staan al klaar voor de veiling.

Initiatief
Omdat subsidie en sponsorgelden zijn opgedroogd is Stimulus met dit initiatief gekomen. Aan particulieren, instellingen en kunstenaars werd gevraagd kunstwerken voor deze veiling in te brengen. In overleg wordt een voor de veiling geschikte vraagprijs vastgesteld. De stichting berekent een kostenvergoeding en een commissie en probeert zo geld te verwerven om nieuwe culturele projecten in Uden te realiseren, dan wel door bezuinigingen gestrande projecten weer vlot te trekken. De Stichting werkt belangeloos.

Gunfactor
“Het succes valt of staat natuurlijk bij de gunfactor. Er wordt minder kunst gekocht in deze tijden maar de echte liefhebbers gaan door. Zo ook de kunstenaars. We hebben geen idee wat er op af komt. Het moet in ieder geval een veiling op niveau zijn. We willen klein maar goed beginnen en het laten groeien,”zegt Van Genugten enthousiast.
Er is moderne kunst in de vorm van schilderijen, etsen, litho’s, objecten en fotopresentaties. Vanwege de sympathieke doelstelling is het initiatief dus al enthousiast ontvangen. Onder toezicht van notaris Van Egeraat wordt de veiling op zondag 25 mei gehouden. Marjorie van Geenhuizen en Marcel de Laat zijn de veilingmeesters. Op 17 tot en met 23 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn de kijkdagen in het Kunstation. www.kunstveilinguden.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant