Afbeelding

Veghels duo door naar WK Streetdance

Kunst en cultuur 59 keer gelezen
VEGHEL – 2Fusion bestaande uit de Veghelse jongens Huy Truong en Jowha van de Laak, zijn afgelopen weekend Europees Kampioen hiphop geworden in Duitsland. Daarmee hebben ze zich geplaatst voor het Wereldkampioenschap in Glasgow.

[image=279761]

“Op het EK en het WK weet je bij god niet wat voor liedje je krijgt. Dat hoor je pas als je op het podium staat. Gelukkig zijn Jowha en ik goed op elkaar ingespeeld en voelen we elkaar goed aan. En de adrenaline helpt ook wel!” Na de eerste ronde viel de helft van de deelnemers af, tien duo’s bleven over, waarvan er weer vijf door mochten naar de halve finales. Fijn voor Truong en Van de Laak, want nu er ruimte op de dansvloer was, konden ze eindelijk echt los: “Tussen die andere dansers moet je oppassen dat je niemand raakt, nu konden we tenminste salto’s maken”, vertelt Truong lachend. En dat heeft ze de eerste plek en de beker opgeleverd. “De jury merkte op dat onze ‘energy’ goed was en dat we dat vast moeten houden. Ik denk ook dat de kracht in onze choreo de sleutel is.”
De twee jongens dansen bij de Veghelse Dansstudio Locklear onder de naam 2Fusion, maar is daarnaast op eigen houtje aan de weg aan het timmeren. Zo nemen ze aan allerlei wedstrijden deel en verzorgen ze verschillende optredens.

Sponsoren gezocht
Met het winnen van het EK hebben de twee zich geplaatst voor de negende editie van het UDO Wereldkampioenschap Streetdance in het Schotse Glasgow. Deze is van 22 tot en met 24 augustus. Omdat ze hier een behoorlijk bedrag voor neer moeten leggen, zijn ze op zoek naar sponsoren. “Het is toch wel een redelijk bedrag, dus we hopen dat we via sponsoring wat bij elkaar kunnen krijgen.” Niet deelnemen is geen optie: “Ik denk dat we wel kans maken op een plek in de top 3 en misschien wel op die eerste plek!” Een steentje bijdragen? Neem contact op met Huy Truong via of met Jowha van de Laak via . Een bijdrage storten kan op: HCN Truong NL42INGB687155703 onder vermelding van sponsoring en (firma)naam. Over de tegenprestratie willen de jongens graag onderhandelen. Denk aan het bedrijfslogo op kleding, de Facebookpagina of een optreden bij een bedrijfsfeestje.

[image=279763]

[image=279762]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant