Afbeelding

Netten gemonteerd bij watertoren Oss

Column 46 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Als je vrouw haar tanden poetst met Nutella dan is ze waarschijnlijk verliefd op de tandarts. Als mannen de kleur van je ogen onthouden, dan heb je vrijwel zeker kleine borsten. En als ze op familiereünies een acteur vragen om jouw rol te spelen, dan ben je niet erg geliefd. Dat besef je wellicht niet op dat moment, maar achteraf zeker. Toen ik vanmorgen mijn koffie op zat te eten, dacht ik, “oei, misschien was de koffiemelk toch iets over de datum”. Toegegeven, een beetje late constatering, maar het klopte wel. Zo lag ik van de week naar de sterrenhemel te kijken, toen mijn vriendin me aanstootte en schreeuwde: “Mark, waar is het dak?” Ja, weg dus, maar ik had het weer ’s te laat in de gaten.
Gelukkig ben ik echt niet de enige die overal achteraan sukkelt. Vorige week haalden ze onder de landingsbaan van vliegbasis Volkel vijf grote bommen tevoorschijn. Alsof ze 70 jaar lang niet hebben geweten dat de geallieerden juist dat vliegveld ongenadig hadden gebombardeerd.
Lullig, maar is dat niet de charme van het leven? Als je alles van tevoren weet, wordt het allemaal wel erg saai. Afgelopen week hebben ze bij de Osse watertoren netten bevestigd om vallend beton op te vangen. Vreselijk hoe dat mooie rijksmonument er nu aan toe is. Als ze dat 20 jaar geleden hadden geweten … En aan de Boxtelseweg in Schijndel vond zaterdagavond een kop-staartbotsing plaats. De veroorzaakster van die ellende verklaarde dat zij met haar uitzonderlijk hoge hakken geklemd zat onder het rempedaal, waardoor zij niet kon remmen. Achteraf zou je zeggen, trek die krengen dan niet aan. Maar het blijft wel een lollig nieuwsberichtje, niet?

Van mijn jeugd heb ik slechts hele vage herinneringen. Wat wil je, ik had toen min zes en geen bril. Ik heb, voor zover ik me kan herinneren, maar 3 dingen geleerd in die tijd: 1. Trek nooit aan de vinger van je broer, hoe vaak hij het ook vraagt. 2. Als je een puppy wil, begin dan te smeken om een pony. 3. Als je moeder kwaad is, laat haar nooit je haar kammen. Tot zover de 3 levenslessen uit mijn jongensjaren, die ik allemaal door schade en schande wijs ben geworden. En dat had ik nooit willen missen. Ook achteraf niet.
Ik hoop dat je straks een fijn weekend gehad zult hebben.

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant