Afbeelding

‘Volkel in de Wolken blijft verbeteren’

Algemeen 58 keer gelezen
VOLKEL - “De Volkel in de Wolken Hamilton Airshow is zo’n typisch voorbeeld van een evenement dat al decennia lang draait maar telkens weer door het stichtingsbestuur op puntjes wordt verbetert.” Aan het woord is burgemeester Henk Hellegers van Uden die met deze constatering tevens het bestuur lof toezwaait.

[image=279336]

“De bezoeker krijgt dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst de gelegenheid om op een tribune plaats te nemen. Ik denk dat vooral luchtvaartliefhebbers hier veel interesse voor hebben. Dat hen als extraatje ook nog de gelegenheid wordt geboden om een Meet & Greet te hebben met de deelnemende piloten maakt het alleen maar leuker voor ze. Trouwens, die mogelijkheid van een Meet & Greet gaat er wel voor zorgen dat nog meer mensen en kinderen van die tribune gebruik gaan maken.”

Hamilton
De burgemeester is zeker te spreken over hoofdsponsor Hamilton. Hij noemt het prijzenswaardig dat ondernemingen zo’n uniek evenement willen steunen, en… het ziet ernaar uit dat Hamilton het ook goed naar de zin heeft in Volkel. “Ik hoop dat zij de samenwerking met stichting Volkel in de Wolken voortzetten. Goed voor het evenement dat hoog staat aangeschreven en passend bij de hoge kwaliteitsgedachte van Hamilton.” De burgemeester vindt het ook interessant dat tijdens de Volkel in de Wolken Hamilton Airshow aandacht is voor operatie Market Garden. In september is het 70 jaar geleden dat dit deel van Brabant daadwerkelijk werd bevrijdt. Daarover worden tegen die tijd de burgers van Uden nog door de gemeente geïnformeerd, maar op 25 mei krijgen de bezoekers op het evenemententerrein al een voorproefje in de vorm van een WW-II re-enactment door de Living History Group Holland.

Vliegbasis
“Dat het bestuur van Volkel in de Wolken op goede voet staat met de basisleiding van de vliegbasis behoeft nauwelijks betoog. Toch haal ik het nog maar even aan. Want dat deze jarenlange samenwerking telkens weer zijn vruchten afwerpt is prijzenswaardig. Goede samenwerking, wederzijds begrip en acceptatie zijn factoren die er toe doen.” De burgemeester heeft met enige regelmaat contact met de minister van defensie. Komt de minister in de toekomst nog naar dit prachtige evenement in Volkel? “De korte lijnen zijn er inderdaad. Ik heb het er zelfs met de minister over gehad. Dit jaar ging het niet lukken, maar voor volgend jaar, het zou zo maar kunnen. Ik kijk in ieder geval uit naar hét moment om samen met de commandant vliegbasis en voorzitter Evert Oostendorp ‘mijn’ zesde Volkel in de Wolken te openen. De inzet van de vrijwilligers voor, na en tijdens het evenement is onmisbaar. De organisatie kan zich gelukkig prijzen met deze grote groep mensen, prima. Als laatste spreek ik de wens uit dat het evenement fantastisch gaat verlopen, de bezoekers een geweldige dag beleven en moeder natuur de organisatie beloond met een heerlijk lente zonnetje.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant