Afbeelding

Udense Musical ligt op theaterkoers

Kunst en cultuur 2 keer gelezen
UDEN – Het gaat goed met de Udense Musical. De verschillende werkgroepen laten weten flinke vorderingen te maken in de voorbereidingen. Zo’n 120 vrijwilligers zetten zich meerdere malen per week in om van de uiteindelijke reeks voorstellingen in november een fantastisch succes te maken.

[image=280255]

Zo komen de castleden van de musical al maandenlang twee keer per week bij elkaar om te repeteren. Dat gebeurt in het gebouw van het voormalige Postkantoor in Uden. Soms repeteren ze als geheel, soms wordt er in afzonderlijke ruimtes geacteerd, gezongen en gedanst.

Decor en kleding
Daarnaast zijn er vijf werkgroepen actief, die allemaal in een eigen discipline een bijdrage aan de musical leveren. De orkestgroep, de grime-medewerkers, de catering, de decorwerkgroep en de kledingwerkgroep. Zo werkt de decorwerkgroep in twee ploegen twee keer per week aan panelen en stelstukken (decordelen die het podium opgereden kunnen worden). De leden van de kledingwerkgroep komen eveneens twee keer per week bij elkaar, in het gebouw van Solidariteitswerkplaats Uden. Daar maken ze kostuums, hoeden, mutsen en andere kledingbenodigdheden. Er wordt achter de schermen dus al hard gewerkt!

Kaartverkoop gestart
Oplettende theaterliefhebbers hebben het al gezien: de Udense Musical staat ook dit jaar weer vermeld in de theaterbrochure van Markant Uden. Dat betekent dat ook de kaartverkoop inmiddels officieel van start is gegaan. Wie zeker wil zijn van entreekaarten voor een van de voorstellingen in november, kan nú al kaarten bestellen. Dat kan via de website van Markant Uden (www.markantuden.nl)

Sponsoren welkom
Stichting de Udense Musical zou de voorstellingen nooit kunnen realiseren zonder de steun van haar sponsoren en begunstigers. Allemaal ondernemers uit Uden of de directe omgeving en met een warm hart voor kunst en cultuur. Bedrijven die willen weten of ook zij een bijdrage kunnen leveren, kunnen terecht op de website van de Udense Musical: www.udensemusical.nl. Daar staat meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van sponsoring.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant