Afbeelding

Basisschool de Vlieger 15 jaar in Volkel

Onderwijs 90 keer gelezen
VOLKEL - Alle kinderen van basisschool de Vlieger vierden maandag en dinsdag het 15-jarig bestaan van hun school. Het feest had als thema ‘muziek en dans’ en begon maandagochtend op het buitenpodium van het schoolplein. Er was onder leiding van André Rieu een mooi muziekstuk ingestudeerd door de juffen en meesters van school.

[image=280570]

Ze stonden in vol ornaat klaar om het muziekstuk ten gehore te brengen, maar helaas de sleutel van de instrumentenkast was kwijt. Maar niet getreurd …. de kinderen gingen de school versieren en ze hebben muziekinstrumenten gemaakt en diverse creatieve activiteiten gedaan. Natuurlijk was er ook taart. Twaalf grote taarten met een groepsfoto van de klas erop werden aangesneden en opgegeten. Bij een goed verjaardagsfeest horen ook gasten, dus de kinderen van de peuterspeelzaal en dagopvang waren uitgenodigd en hebben ook gesmuld van een lekker stuk taart.
Maandagmiddag was er een zoektocht naar de juffen en meesters die verspreid door Volkel zich ‘verstopt’ hadden als muzikant. De sleutel van de instrumentenkast was nog steeds niet gevonden.
Dinsdagochtend hebben de kinderen diverse workshops rondom dans en muziek gevolgd. Tevens was er een muziekband die de kinderen leerde communiceren via muziek. Dit resulteerde uiteindelijk dinsdagmiddag in sportzaal de Wervel in een grandioos optreden van alle kinderen. Ouders, kinderen en leerkrachten van de Vlieger, iederen genoot. Zelfs André Rieu in eigen persoon was op het laatste moment toch nog aanwezig om het muziekstuk voor het team te dirigeren en alle ouders zongen mee en de kinderen dansten. Een onvergetelijk einde van een mooi feest. Vliegerwaardig!

[image=280571][image=280574][image=280575][image=280576][image=280577][image=280578][image=280580][image=280581][image=280582][image=280583][image=280584]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant