Afbeelding

‘Onze relatie te danken aan Udense Musical’

Muziek 174 keer gelezen
UDEN – Natuurlijk, er werd vooral geacteerd, gedanst en gezongen tijdens de eerste ‘doorloopdag’ van de Udense Musical. Afgelopen zondag waren alle acteurs en werkgroepen bijeen in het oude Postkantoor, waar van 10.00 tot 17.00 uur stevig werd gerepeteerd. Maar tijdens de pauze was er aandacht voor iets bijzonders. Orkestleden Rob en Ingeborg uit Uden vierden namelijk dat ze 12,5 jaar samen zijn. Hun eerste zoen: na de première van de allereerste Udense Musical in 2001.

[image=280672]

“Na de première in 2001 is het allemaal begonnen”, knikt Ingeborg Scholten. Zij en Rob Manders hadden zich een klein jaar eerder allebei aangemeld als muzikant voor de eerste editie van de Udense Musical. Ingeborg als pianiste, Rob als trompettist. Begin 2001, toen de repetities voor die eerste musical startten, leerden Rob en Ingeborg elkaar kennen.

Vonk sloeg over
“De vonk sloeg niet meteen over”, bekent Ingeborg. “We kletsten wel vaak, bijvoorbeeld over een van onze muzikale idolen, Frank Boeijen. Maar daar bleef het bij. Totdat ik bijna een jaar later, een week voor de première van de musical, ben gaan kijken naar een optreden van de Big Band van Rob. Op dat moment is bij hem wél de vonk overgeslagen.” Rob: “Ik vond het al tijdens de eerste repetitie leuk om met Ingeborg te kletsen. Ik heb haar inderdaad gevraagd naar mijn optreden te komen kijken, maar ik had er niet op gerekend dat ze dat ook echt zou doen. Toen ik zag dat ze er wél was, had ik het gevoel dat er iets speciaals gebeurde.”

Superman
Bij Ingeborg duurde het nog een weekje voordat ook zij het zelfde voelde als Rob, maar op de avond van de première ontstond de aanleiding voor een mooie relatie die nu alweer 12,5 jaar duurt. “En wat mij betreft blijft het zo”, aldus Ingeborg. “Rob is voor mij een superman. Een heel erg lieve en intelligente man met wie ik veel deel. Ik ben nog steeds heel blij met hem.” Andersom geldt eigenlijk hetzelfde. Rob: “Ingeborg heb ik leren kennen als een tikkeltje verlegen meisje, maar ze kan wel heel verrassend uit de hoek komen. Heel intrigerend vond ik dat. En nog steeds, trouwens. Verder is ze goudeerlijk, puur en rechtdoorzee, eigenschappen die ik heel erg waardeer. Ja, het is toeval dat we allebei auditie deden, maar het hele leven hangt van toeval aan elkaar. In ieder geval hebben we onze relatie te danken aan de Udense Musical.”

Bijzondere, hechte groep
Tijdens de doorloopdag, afgelopen zondag, trakteerden de twee alle aanwezigen op kleine, speciaal bedrukte tompoucen en werd er met alle aanwezigen stilgestaan bij het jubileum. Daarna was het echter gewoon weer tijd voor repeteren voor de jubileumeditie die in november van dit jaar wordt opgevoerd. “We genieten van de repetities”, vertelt Ingeborg. “Het is heel leuk om gedurende een periode intensief met iets bezig te zijn en naar het moment van de uitvoering toe te leven. Je ziet de groep gaandeweg steeds meer naar elkaar toegroeien.” Rob: “De Udense Musical vormt zich gedurende de voorbereiding tot een bijzondere, hechte groep. Bart (regisseur Bart Stultiens, red.) zet de boel wel echt op scherp, want we zijn met iets heel serieus bezig, maar het is vooral ook heel erg gezellig.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant