Afbeelding

Blaasmuziek is Cool! in Volkel

Muziek 15 keer gelezen
VOLKEL - De leerlingen uit groep 5 van basisschool De Vlieger gaan de komende weken Blaasmuziek-is-cool-lessen krijgen. Monique van Goor, leerkracht en tevens lid van drumband en harmonie St. Caecilia uit Volkel, gaat i.s.m. leden van de vereniging lessen over de harmonie, geluid, blaasmuziek, blaasinstrumenten en slagwerk geven.

[image=280671]

Dit jaar is hun werkveld ook uitgebreid naar de groepen 4 t/m 8 van speelleercentrum De Wijde Wereld. Dit alles mondt op donderdag 5 juni om 18.15 uur uit in een concert van de leerlingen van De Wijde Wereld samen met het leerlingenorkest van harmonie Sint Caecilia. Op donderdag 19 juni om 18.15 uur zijn de leerlingen van De Vlieger aan de beurt.
Houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten en slagwerk; de leerlingen uit groep 5 van basisschool De Vlieger en de groepen 4 t/m 8 van De Wijde Wereld komen er van alles over te weten dankzij het project Blaasmuziek is Cool! Tijden drie lessen zijn de leerlingen vooral door ontdekkend leren bezig met de genoemde aspecten. En niet alleen dat, ze leren ook om geluid te krijgen uit de instrumenten en er ritmes op spelen! Dat gaan we zien op donderdag 5 juni en op donderdag 19 juni. Beide dagen om 18.15 uur in het Muziekhuis Volkel. Het leerlingenorkest van Sint Caecilia is er die avond om de leerlingen te begeleiden. Het podium is die avond gevuld met een diversiteit aan muzikanten.
Na afloop van het concert kunnen de leerlingen alle instrumenten nog eens uitgebreid uitproberen onder begeleiding van leden van de vereniging tijdens de instrumentenmarkt. Ook kunnen de leerlingen zich inschrijven voor een 3-tal proeflessen bij MiK Kunsteducatie. Met deze organisatie werkt St. Caecilia nauw samen als het gaat om de muziekopleidingen binnen de vereniging. Het beloven ‘coole’ en muzikale avonden te worden!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant