Afbeelding

Ben Lange viert jubileum bij ROC de Leijgraaf

Onderwijs 197 keer gelezen
OSS/SCHAIJK – Ben Lange, leraar op de afdeling Techniek & Samenleving van ROC de Leijgraaf in Uden, is 25 jaar in dienst bij ROC de Leijgraaf. Dat vierde hij samen met zijn Techniek & Samenleving-collega’s Jannie Tak en Jeroen Buné, ook zij staan 25 jaar voor de klas.

[image=280851]

Lange begon bij het Centrum Vakopleiding Uden, bij de SMO-opleidingen. Hij is de man van het lassen en constructiebankwerken/plaatwerken. Hij heeft diverse lasdiploma’s, is instructeur, meesterlasser, International Welding Specialist en NIL beoordelaar van examenwerkstukken op andere scholen en bedrijven. Toen het Centrum Vakopleiding in 2003 overgenomen werd door De Leijgraaf ging hij mee over, en zette in Oss de SMO-opleidingen op. “Ik heb daarvoor ook nog bijna 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Ik kom in totaal wel aan 50 jaar straks. Nog even te gaan, want ik ben nu 62”, zegt Lange.
Het contact met de leerling geeft de jubilaris veel voldoening: “Ik kom veel bij bedrijven en dan maak je soms mee dat een oud-leerling van je in vier, vijf jaar is opgeklommen tot een leidinggevende functie. Terwijl hij zelf nooit gedacht had dat het in ‘m zat. Of leerlingen die ooit op niveau 1 begonnen, en nu echte lassersbazen zijn. Daar word je blij van.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant