Afbeelding

Bezoekers luisteren geboeid naar Ellis Gommans

Gezondheid 69 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Het tweede Alzheimer Café B.O.S. is enorm goed bezocht. Klinisch geriater Ellis Gommans vertelde over dementie.

[image=280889]

Dat de twee gespreksleiders, Lenie Brummans en Erica Hoefnagels én geriater Ellis Gommans op dreef waren, bleek uit de talloze vragen die gesteld werden. De geriater, werkzaam bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, maakte duidelijk dat deze ‘ziekte’ niet te genezen is, hoogstens kan het proces wat vertraagd worden. Niet alleen gaat het om de vergeetachtigheid, maar ook om de veranderingen bij een persoon. De avond werd muzikaal afgesloten met het massaal meegezongen lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

Derde
Het derde en laatste Alzheimer Café wordt gehouden op woensdag 25 juni. De inloop is tussen 19.00 en 19.30 uur en gast is dan Marijke Maas, systeemtherapeute bij de GGZE en cursusleider bij de cursus ‘Help me even herinneren’. De toegang is gratis en de avond is niet alleen bedoeld voor mensen met dementie, maar ook de mantelzorgers en andere belangstellenden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant