Afbeelding

Groeten uit Den Haag

Politiek 24 keer gelezen
De afgelopen weken ben ik uiteraard in de weer geweest voor de Europese Parlementsverkiezingen, en mijn angst voor een lage opkomst is werkelijkheid geworden. Het was dan wel iets beter dan vijf jaar geleden, maar een opkomst van 35,6% in Cuijk, 38% in Grave en 41% in Boxmeer blijft natuurlijk veel te laag. Als je daar de versnippering van de stemmen bij optelt (daarmee bedoel ik dat het verschil in grootte tussen partijen in procenten klein is), dan belooft dat ook voor de toekomst interessante coalities.

Met het WK hockey in Den Haag en het WK voetbal in Brazilië voor de boeg, is er als sportwoordvoerder weer voldoende te beleven. Tijdens het WK hockey bezoek ik een wedstrijd van de dames die gecombineerd wordt met een symposium voor wethouders over de toekomst van sport in Nederland. Waarschijnlijk komt daar ook de aanleg van kunstgras voorbij. Kunstgras, en met name de kosten daarvan, blijft mij sinds ik wethouder in Cuijk was bezig houden. Ik ben nu aan het kijken of de aanleg ervan btw-technisch (clubs en gemeenten moeten wel btw betalen, maar kunnen dit niet terugvorderen) niet kan veranderen, zodat de btw niet langer 21% kostprijsverhogend werkt.

[image=228193]

En dan bezoek ik nog op uitnodiging van de KNVB de wedstrijd Nederland-Wales. De sportliefhebber weet dat Wales zich niet geplaatst heeft voor het WK voetbal en niet in 'onze' poule zit. De wedstrijd wordt dus gewoon in Amsterdam gespeeld. Daarmee kan ik u dus gerust- dan wel teleurstellen: geen aanwezigheid in Brazilië. Tenzij...... Ik winnaar word van een van de talrijke prijsvragen waaraan ik op dit moment meedoe!
Wie weet.

Michiel van Veen
Tweede Kamerlid VVD
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant