Afbeelding

Symposium over laaggeletterdheid

Onderwijs 320 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - Het Loopbaancentrum van ROC de Leijgraaf aan de Udenseweg 2 in Uden organiseert op woensdag 9 september het minisymposium Laaggeletterdheid 'Tel mee met Taal'. Het symposium maakt onderdeel uit van de Week van de Alfabetisering die van 7 tot en met 13 september plaatsvindt. In deze week vinden landelijk diverse activiteiten plaats.

[image=314380]

In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Voor het Loopbaancentrum van De Leijgraaf is de Week van de Alfabetisering aanleiding om aandacht te besteden aan de aanpak van laaggeletterdheid in de regio. De Leijgraaf doet dat in samenwerking met de regionale gemeenten en bibliotheken, welzijnsorganisatie Vivaan en IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant). Regionale samenwerking en lokale uitwerking zijn ingrediënten om laaggeletterdheid structureel te bestrijden en te voorkomen. De Leijgraaf geeft les aan laaggeletterden, in samenwerking met de gemeenten Veghel, Bernheze, Oss en Sint-Oedenrode. Daarnaast is De Leijgraaf in de regio betrokken bij het uitbreiden van trajecten voor laaggeletterden, het afsluiten van taalakkoorden bij werkgevers en het effectiever maken van het taalaanbod.

Programma
Vanaf 15.45 uur kunnen mensen inlopen bij het Loopbaancentrum. Om 16.00 uur doet directeur Eric van Daelen een welkomstwoord. Schrijver en taaladviseur Wim Daniëls neemt het stokje over om het over taalbeschouwing te hebben. Om 16.35 uur geeft Paula de Gouw een inleiding over de resultaten van een onderzoek naar lesemoties bij laaggeletterden en vanaf 17.00 uur gaan ambassadeurs van ROC de Leijgraaf met elkaar in gesprek. De twee laatste sprekers zijn Maarten Gielen (17.20 uur) van de IBN die gaat praten over de aanpak van laaggeletterdheid binnen IBN en onderwijsmanager Helma Nelissen (17.30 uur) komt met de afronding en conclusies.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant