Afbeelding

Geurenfestival Heerlijk Haps bij Roozenhuys

Kunst en cultuur 102 keer gelezen
HAPS | Bij Het Roozenhuys in Haps wordt van vrijdag 11 t/m zondag 13 september het evenement Heerlijk Haps gehouden. Bij deze fair draait alles om geuren. Bezoekers kunnen tussen de bloeiende rozen alles leren over geuren, op het sfeervolle terras genieten van rozentaartjes en heerlijk shoppen bij vijftig originele stands. Dit alles omlijst door originele muziek.

[image=314272]

De organisatie is in handen van Anneke Boekee van B-Event die daarvoor is benaderd door José Verschuren van Het Roozenhuys. Vanwege de collectie geurige rozen van de Koninklijke Rozenkwekerij H.A. Verschuren waar het Roozenhuys deel van uit maakt kwam de naam Geurenfestival voorbij. Heerlijk Haps is dan ook geen doorsnee fair, maar een evenement dat in het teken staat van geur. Er staan allerlei geurige activiteiten op het programma. Bloemsierkunstenaar, geur- en aromaspecialist Jacques Coolen geeft interactieve presentaties over rozen en geur. Bezoekers leren o.a. hoe je rozen en ingrediënten uit eigen tuin kunt verwerken in gerechten, hoe je rozen kunt conserveren, een high-tea extra feestelijk kunt maken. Daarnaast zijn zeep- en parfumworkshops.

Diversiteit aan stands
Met vijftig stands is het evenement volgeboekt. Tussen de rozen, in de sfeervolle barn en reuzentipi is een diversiteit aan stands te vinden. Veel die aansluiten bij het thema. Bijvoorbeeld rozenbogen, rozenquilts, tuin- en kookboeken, maar ook allerlei randzaken die het leven veraangenamen. Denk aan lekkernijen, sieraden, handgemaakte tassen, mooie kleding. In de fruitgaard kunnen kinderen zich laten schminken of voor een klein bedrag een bloemstukje maken. Ook een kinderworkshop parfum maken of zeepketting maken staat op het programma.

Informatie
Geurenfestival Heerlijk Haps is van vrijdag 11 t/m zondag 13 september. Vrijdag van 11-17 uur en zaterdag/zondag van 10-17 uur. Parkeren is gratis. Het Roozenhuys bevindt zich aan de Putselaarstraat 4A in Haps. Entree is 6,00 euro en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie via http://www.heerlijkhaps.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant