Afbeelding

Sterke opmars hardlopen door vrouwen in Cuijk

Sport 142 keer gelezen
CUIJK | De trend in Nederland van vrouwen die met passie hardlopen is ook in Cuijk goed merkbaar. Bij de trainingsgroepen van Theo Joosten zijn vrouwen inmiddels in de meerderheid. Voor beginners is het belangrijk om training te volgen bij een deskundige trainer om de basisprincipes van het hardlopen te leren. Veel beginners maken de fout door op eigen houtje te beginnen, snel blessures oplopen en daardoor het plezier in het hardlopen verliezen.

[image=314122]

In september gaat de jaarlijkse hardloopcursus weer van start. Steeds meer mensen hebben ontdekt dat onder deskundige begeleiding hardlopen de manier is om je conditie te verbeteren en op peil te houden. Hardlopen geeft een gevoel van vrijheid, lekker lopen in de natuur, een manier om gezond te blijven. Je bent niet aan tijd gebonden en je kunt gaan trainen op ieder moment van de dag.

Extra trainingen en stimuleren jeugd
Om de jeugd te stimuleren en kennis te laten maken met de 'loopsport', kunnen de kinderen van de deelnemers hun kinderen gratis mee laten trainen. Er is wel een leeftijdslimiet van minimaal 12 jaar. "Ook gaan we extra trainen in samenwerking met (top)atleten op verschillende locaties (atletiekbaan, Mookerheide) en gaan we als voorbereiding op bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop gezamenlijk naar andere wedstrijden toe", aldus de organisatie. "Naast het gezellig trainen in een groep zul je merken dat de trainingen erg gevarieerd zijn en waarbij looptechniek een belangrijke plaats inneemt."

Meer informatie
De trainingen worden gegeven op woensdagavond om 19.00 uur, vrijdagmorgen 09.30 uur en zatermorgen om 09.00 uur. Voor beginners is er de mogelijk om de eerste twee trainingen gratis mee te doen. Theo Joosten, succesvol Coach op 3 Olympische Spelen en trainer van vele (wereld)toppers in de Atletiek verzorgt de trainingen. De trainingen starten weer op woensdag 2 september.
Voor inschrijvingen en inlichtingen zie http://www.tjaa.nl of per e-mail: .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant