Afbeelding

Gemeente Gennep actualiseert parkeerbeleid

Politiek 126 keer gelezen
GENNEP | De gemeente Gennep heeft haar parkeerbeleid geactualiseerd. Volgens wethouder Jan Welles voldoet het huidige aantal plaatsen in het Niersstadje, maar kan her en der de bewegwijzering nog verbeterd worden. "De parkeerplaatsen in Gennep zitten redelijk verstopt", aldus Welles.

[image=314222]

Uit de actualisatie van de parkeernormen en de parkeerfondsregeling blijkt verder dat de verkeersdrukte in Gennep 'vrij hoog is', maar het aantal parkeerplaatsen 'redelijk goed'. "Er is af en toe sprake van piekdrukte, maar de parkeerplaatsen aan het Wilhelminaplein, Europaplein en bij het stadhuis voldoen", verzekert Welles. "Wel is het advies om terughoudend te zijn met de invoering van extra blauwe zones, omdat je anders mensen, die in Gennep moeten parkeren wegens hun werk, in de problemen kunnen komen. Zij moeten anders elke dag om de twee uur naar buiten om hun P-schijf te verzetten en dat is niet wenselijk."

Optimalisatie
Welles geeft aan dat bewegwijzering voor de parkeerplaatsen 'geoptimaliseerd moet worden'. "Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, omdat de parkeerplaatsen redelijk verstopt zitten. Daar moeten we dus iets aan gaan doen." Dat blijkt. Wie Gennep via de Spoorstraat binnenrijdt, mist namelijk borden die de parkeerplaatsen aangeven.
Afwijkend ten opzichte van de vorige parkeernota is dat ondernemers, die een aanvraag doen voor een bestemmingsplan(wijziging), parkeerplaatsen 'moeten afkopen' als zij op hun eigen terrein geen parkeerplaatsen (kunnen) aanleggen. "Dan moeten zij inderdaad een bijdrage doen in het parkeerfonds. De tien nieuwe parkeerplaatsen in 't Melkstraat in Gennep zijn ook aangelegd bij gelden uit dat fonds", verduidelijkt Welles tot slot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant