Afbeelding

Ceuclum onderdeel van zorgcentrum Cuijk

Gezondheid 53 keer gelezen
CUIJK | Ceuclum in Cuijk ondersteunt mensen met een meer dan gemiddelde afstand tot de arbeidsmarkt, in zinvolle dagbesteding en/of werkmogelijkheden in of binnen verzorgingshuis Maartenshof en zo meteen vanaf september in de Cantheelen te Cuijk.

[image=313795]

De betrokken organisaties, Dichterbij Land van Cuijk, GGZ Oost Brabant, Dagbesteding Cuijk en Pantein Zorgcentrum Cuijk, willen samen werk maken van participatie van kwetsbare burgers in de lokale samenleving door hen kansen te geven. Hen maximaal te ondersteunen in hun mogelijkheden. En daarmee zichtbaar te zijn in hun eigen leefomgeving. Hiermee anticiperen de organisaties op de veranderende wetgeving ten aanzien van zorg en welzijn, met name de transitie vanuit de WLZ, de WMO, de Participatiewet en de Jeugdwet. Deze nieuwe samenwerkingsstructuur is noodzakelijk om burgers te ondersteunen op weg naar optimale participatie en werk, en om professionals in staat te stellen hun baan optimaal uit te oefenen.
De afgelopen periode hebben medewerkers van Maartenshof werkzaamheden geïnventariseerd die te weinig aandacht krijgen en opgepakt zouden kunnen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door (niet aangeboren) verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen. Het gaat hier om niet-arbeidsverdringende werkzaamheden. Hiermee wordt bedoeld dat het niet tot het takenpakket behoort van medewerkers Pantein en of IBN. Incidenteel nemen wel vrijwilligers deze taken op zich.

Ervaring
Dichterbij heeft al enkele jaren ervaring met dit concept binnen de Multi Functionele Accommodatie Myllesweerd en gemeentehuis van Mill, Wooncorporatie Mooiland en gemeente Grave. Zorgcentrum Pantein Cuijk is de derde in de rij. Zij zijn erg blij dat deze vorm van samenwerking met Maartenshof / Cantheelen tot stand is gekomen.
De samenwerkende partijen zorgen voor een coach die permanent aanwezig is en middels een persoonlijk ontwikkelplan deze werknemers ondersteunt in de hoop dat zij weer een rol krijgen binnen het reguliere arbeidsproces. Voor velen zal dit echter helaas geen realiteit worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant