Afbeelding

Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg

Gezondheid 93 keer gelezen
UDEN - De Borstkankervereniging Nederland (BVN) kent ook dit jaar het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toe aan Bernhoven. Het Udense ziekenhuis verdient deze erkenning omdat het aan alle verplichte criteria voldoet. Bovendien voldoet het ziekenhuis daarnaast ook nog aan zes van de acht overige criteria.

[image=312837]

Op de website van de BVN kan de patiënt via de monitor nakijken of het ziekenhuis van keuze voldoet aan de criteria. Een aantal van de criteria waar Bernhoven aan voldoet zijn bijvoorbeeld dat tijdens de operatie direct een borstreconstructie kan worden uitgevoerd; dat er een vast aanspreekpunt is voor de patiënt; dat er aandacht is voor psychosociale zorg; dat de uitslag en het behandelplan door alle betrokken artsen met elkaar besproken wordt, dat een operatie binnen vijf weken mogelijk is en dat de uitslag van de onderzoeken binnen tien dagen bekend is.

Uitslag
In het Borstcentrum Bernhoven is dit jaar het traject van sneldiagnose ingevoerd. De patiënt met een vermoeden van borstkanker krijgt op één dag de noodzakelijke onderzoeken en heeft aan het einde van de dag de uitslag. Zie hieronder een video van hoe dit in zijn werk gaat.

[youtube=cVQ20IG5OPM]

Geen vanzelfsprekendheid
Bernhoven ontvangt al jarenlang het roze lintje van BVN. De toekenning ervan is geen vanzelfsprekendheid. Het ziekenhuis investeert ieder jaar opnieuw om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken. In het Borstcentrum Bernhoven dat organisatorisch ressorteert onder de afdeling chirurgie, komen alle disciplines die bij borstkankerzorg betrokken zijn bij elkaar. Zo bundelt Bernhoven alle kennis vanuit verschillende disciplines waardoor de patiënt op een en dezelfde plek alle benodigde informatie en zorg ontvangt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant