Afbeelding

Visvijver De Sprong in Rijkevoort wil uitbreiden

Zakelijk 1.120 keer gelezen
RIJKEVOORT | Rick Janssen en Patrick Nillissen hebben grootse plannen met De Sprong in Rijkevoort. De visvijver wil flink uitbreiden en daarmee aantrekkelijker worden voor passanten. "Er komen hier dagelijks veel fietsers langs", weet Janssen.

[image=312662]

Het contrast met drie jaar geleden is enorm. De grote visvijver langs de Sprongseweg (doorgaande weg tussen Boxmeer en Rijkevoort, red.) nog te midden van één grote zandvlakte en het horecagedeelte bestond uit slechts een klein hokje. De grasbanken zijn inmiddels nagenoeg volgroeid en het hokje is een volwaardige kantine geworden. Toch ligt er een aanvraag bij de gemeente Boxmeer om verder uit te breiden. Janssen legt uit: "We willen uitbreiden met een keuken aan de ene kant en een toiletgebouw erbij voor de uren dat de kantine gesloten is. Ook willen we het terras uitbreiden."

'Positief'
Janssen en Nillissen spraken onlangs met wethouder Peter Stevens (CDA) over hun plannen. "We hebben een positief gevoel overgehouden aan dat gesprek", vervolgt Janssen. De uitbreiding is volgens Janssen ook noodzakelijk. "We hebben hier regelmatig wedstrijden met 26 of 32 deelnemers. We kunnen nu broodjes en een kleine kaart aanbieden. Voor die wedstrijd hebben we gekookt, maar dat was nagenoeg ondoenlijk. Daarom willen we uitbreiden met een keuken, zodat we een normale kaart kunnen aanbieden en deelnemers aan wedstrijden ook fatsoenlijke maaltijden kunnen aanbieden."
Een grote kaart past ook bij de ruimere openingstijden die De Sprong wil gaan hanteren. "De poort wordt 's ochtends om 7.00 uur geopend, maar de kantine gaat pas om 8.30 uur open. Maar in de zomerperiode zijn we open tot 21.30 uur. Mensen komen hier uit het hele land", vertelt Janssen. Hij wijst naar een man aan de overkant van het water. "Die komt uit Helmond en degene die er naast zit, komt uit Rotterdam. Dat zijn vaak topsportvissers en komen hier niet voor een uurtje, maar zitten er vaak een hele dag om te oefenen voor wedstrijden. Dan is het fijn als je ze ook een fatsoenlijke maaltijd kunt aanbieden."
Door de uitbreiding is Janssen ook hoopvol dat 'de vele fietsers die hier dagelijks voorbij komen' De Sprong gaan gebruiken als pauzeplaats. "Want we liggen naast een fietsroute. Het is hier goed toeven."

[image=312661]

Populair
De aantrekkingskracht van de visvijver zit 'm volgens Janssen in de diepte van de vijver. "Overal in Nederland heb je vijvers van zo'n 2,5 meter diep, maar die bij ons is maar liefst zes meter diep. Als je geen geoefende visser bent, ga je hier niets vangen. Zodoende dat we in Rijkevoort wedstrijden houden en dat mensen uit het hele land hiernaartoe komen om te oefenen. En grote voordeel is dat ze hun auto tot achter hun visplek kunnen parkeren en dus niet hoeven te zeulen met hun spullen." In de vijver zitten onder andere snoeken, brasems, voorns en karpers'. "Ze zijn niet om te eten. Je vangt ze en zet ze terug."
De Sprong biedt sinds kort 'vissen voor de jeugd'. "Dan krijgen ze les in vissen. En die geoefende vissers willen de jeugd ook nog wel eens wat tip geven. Laatst hadden we hier een jonge jongen die niks wist te vangen. Na een korte les en wat tips van anderen wist ineens negen vissen te vangen in uur tijd."
De tarieven zijn toegankelijk: 10,00 euro normaal, 6,00 euro voor 65-plussers en 3,00 euro voor de jeugd t/m 14 jaar. Meer informatie: Visvijver De Sprong, tel. (0485) 32 48 15, e-mail: .

[image=312660]

[image=312663]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant